2019-05-12 212 浏览
今日突然想晩飯後食個糖水,經過呢間菓之店,在門外餐牌見到糖水既選擇都幾多,於是入咗去坐。見到一位女員工同幾個客在傾計。後來從餐牌中我選擇了一碗桑寄生蓮子蛋茶。等了沒多久,糖水放在我眼前,當堂大失所望!心想我叫既係桑寄生蓮子蛋茶而唔係桑寄生蛋茶?點解一粒蓮子都無?有無搞錯?之後再畢下,終於有蓮子啦!但係份量係廖廖可數,5隻手指都數得曬!我覚得如果你有誠意做桑寄生蓮子蛋茶的話,就唔好咁執著放有限度既幾蓮子落去,不如做桑寄生蛋茶好似更加適合!$28一碗糖水並唔係貴,但以今晩我所食的所謂桑寄生蓮子蛋茶根本就係名不副實!而且埋單時女員工繼續掛住同之前既客人傾計,連一聲多謝都沒有!服務態度真的要有待改善!我想我以後再來這間糖水舖幫襯機會極微!許留山d價錢可能貴少少,但人地貨真價實,唔會比一兩粒蓮子來敷衍客人,就當係桑寄生蓮子蛋茶!

我想我以後再來這間糖水舖幫襯機會極微!
2019-05-11