2022-01-03 132 浏览
屯門呢間餐廳之前上過yellopenrice,人氣高企,當日去到食lunch都大排長龍,不過佢D檯去得好快,等左15分鐘已經有位😬-//環境🌕🌕🌑🌑🌑餐廳大大隻字寫住「見字飲湯」,都幾搶眼😛不過座位就好逼,而且同隔離檯好近,想放袋既話放後面又唔夠位坐,放隔離又阻到人☹️//食物🌕🌕🌑🌑🌑1️⃣香煎蓮藕餅豬扒飯 ($50)門口棟左塊人氣美食牌,見佢榜上有名就order左🙊 佢有一塊蓮藕餅同一塊豬扒,蓮藕餅好厚實,入面肉既比例偏少,好似每一啖都係食緊粉,表面亦煎得唔夠香脆☹️豬扒就正常發揮,無咩特別,成個餐最正係個飯, 佢加左雪菜同蔥油,撈飯食好香口😻2️⃣咖哩牛腩飯 ($50)一上菜已經發現佢個牛腩有D位係無汁,唔係同個咖哩汁一齊煮😐牛腩口感唔算軟嫩,味道好淡,完全唔入味😢 個咖哩汁亦唔夠香濃,比其他地方食既咖哩牛腩飯偏清淡😭跟餐仲有個湯,每日都唔同,我個日去就係百合豬展湯,味道好清甜,比主食高汁!//總結可能本身對佢期望好高,所以食完有少少失望,不過佢上菜速度快,價錢都合理,如果大家經開又無人排隊都可以試一試既😂
//環境🌕🌕🌑🌑🌑

//食物🌕🌕🌑🌑🌑
1️⃣香煎蓮藕餅豬扒飯 ($50)

2️⃣咖哩牛腩飯 ($50)

//總結