2025-02-15 359 浏览
有一日中午,我同幾個朋友約好左去呢間日式餐廳,準備試下佢哋嘅498蚊tasting menu套餐🤫整體都吾錯,至少吾會令人失望🙃.👁‍🗨 特製和牛配法包.➰ 牛肉好嫩滑,配埋法包嘅酥脆,濃郁嘅肉香真係好正.👁️‍🗨️ 韓式海鮮煎餅.➰ 外脆內軟,海鮮嘅鮮味同煎餅嘅香氣混合埋一齊,口感好豐富🤩.👁️‍🗨️ 迷你沙律.➰ 清爽嘅口感加埋醬料,非常解膩又好開胃.👁️‍🗨️ 牛板腱.➰ 壽喜燒風味既牛板腱,配埋日本蛋,真係好滿足😇牛板腱嫩身,蛋味香濃.👁️‍🗨️ 鹽蔥汁牛舌芯.➰ 牛舌好彈牙,加埋鹽蔥汁更加香,每一啖都令人回味無窮.👁️‍🗨️ 牛排肉+特上肩肉眼+五花肉.➰ 肉質細膩,入口即化,燒好之後,微微焦香嘅外皮,食落特別香口,另一番風味🙃 五花肉同樣入口即融,肉嘅層次感分明,脂肪同瘦肉嘅比例啱啱好.👁️‍🗨️ 蝦拼帶子.➰ 新鮮彈牙得離又好嫩身,好鮮甜😎.🗨️ 青蘋果梳打特飲.➰ 有微微青蘋果味,比較清新鮮甜,甜度適中.🗨️ 三得利啤酒.➰ 朋友就叫左啤酒,酒香濃郁,都易入口.🔛 整體評分(7.5/10)

👁‍🗨 特製和牛配法包

➰ 牛肉好嫩滑,配埋法包嘅酥脆,濃郁嘅肉香真係好正
👁️‍🗨️ 韓式海鮮煎餅

👁️‍🗨️ 迷你沙律

➰ 清爽嘅口感加埋醬料,非常解膩又好開胃
👁️‍🗨️ 牛板腱

👁️‍🗨️ 鹽蔥汁牛舌芯

➰ 牛舌好彈牙,加埋鹽蔥汁更加香,每一啖都令人回味無窮
👁️‍🗨️ 牛排肉+特上肩肉眼+五花肉

👁️‍🗨️ 蝦拼帶子

➰ 新鮮彈牙得離又好嫩身,好鮮甜😎
🗨️ 青蘋果梳打特飲

➰ 有微微青蘋果味,比較清新鮮甜,甜度適中
🗨️ 三得利啤酒
➰ 朋友就叫左啤酒,酒香濃郁,都易入口
🔛 整體評分(7.5/10)