之前7月1号连请了成个星期假,夜晚8点几同个friend在天后揾嘢食想饮下嘢,附近好多间都10点关,偶然间search到呢间用心的小店,仲有20%off 紧系去试下!入到去除左环境静+舒服外,老板好好,亲自招呼,仲介绍左食物比我地。原来有种小龙虾叫scampi(南极深海螯虾)🦞 系new zealand罕有d嘅品种。同个friend都想食生蚝,正好有个special set,当然就二话不说地order 了,$148有1只scampi+2种生蚝食物黎到后更有惊喜,非常用心嘅布置,真系睇得又食得,啱晒相机食先嘅我地!挂著食,差d唔记得影相,scampi好鲜甜,似日本虎虾但鲜甜好多!个甜味仲会留系口内一阵,一试难忘然后,当然要配埋2杯酒慢慢叹个蚝就好有口感,亦非常新鲜,但我仲系好挂著小龙虾嘅鲜!跟著就到主食,2个女仔叫了个fries 同risotto,risotto好入味,系用心之作,无谂过在小区会食到咁有品质嘅risottorisotto个cheese好好味,香浓。我睇边食边倾计,唔经唔觉倾到12点几,原来呢间餐厅仲开到好夜、系姐妹谈心嘅好地方

然后,当然要配埋2杯酒慢慢叹

个蚝就好有口感,亦非常新鲜,但我仲系好挂著小龙虾嘅鲜!

risotto个cheese好好味,香浓。