2023-08-30 608 浏览
呢餐饭可以用"难受"去形容未讲到食物同服务同环境, 呢餐饭出现左2只曱甴已经令我好后悔简左呢间餐厅做庆生饭..(仲要系我力推的)呢个就系唯一食得晒嘅野, 可惜无咩膏, 好细只满满嘅臭油味, 呢个最后食净左好多打包走, 谂住返屋企煮一煮再试下, 但都拯救唔到佢睇到张相又记起啲炸酱嘅苦味, 加埋啲湿到似「饭糕」嘅饭, 清清淡淡嘅人参鸡汤...我地真系好努力, 但都系食净左咁多, 浪费食物。一开始我地一行三人入到餐厅, 佢就想安排我地全张会顶头+顶背脊嘅出餐位, 其实见仲有3张吉台, 但佢一黎就话唔可以坐。但我地坐低左之后真系被顶左背几次(未开始落单), 仲要未满座都已经坐得咁唔舒服, 就再礼貌问下店员可否调位。佢地就讲一大堆野, 又话有限时, 又话我地3个人唔坐得4人台,  但最后有第二位店员出黎话ok ah你地可以坐第2张台~ (点知个位仲要有曱甴)其实我都明白餐厅想做大台客, 我平时都好少要调位, 但系出餐正正喺头顶, 仲会出热锅, 真系唔想食得咁紧张吖估唔到事隔一年黎食嘅味道会差咁远, 同屋企人都好失望
呢餐饭可以用"难受"去形容

呢个就系唯一食得晒嘅野, 可惜无咩膏, 好细只
酱油蟹

韩式米肠
人参鸡汤+炸酱(炒粉丝)餐
我地真系好努力, 但都系食净左咁多, 浪费食物。
人参鸡汤+炸酱餐

估唔到事隔一年黎食嘅味道会差咁远, 同屋企人都好失望
庆祝纪念
生日