2023-05-13
同事今日Last Day 放工同佢食餐好嘅👍🏻公司附近有間食燒肉嘅酒場!餐廳裝潢木色系為主 有種溫暖舒服嘅感覺!岩晒跟同事把酒暢談佢離職之後既未來大計📝🐔炭火雞腿柳 香烤過後有種炭火香味😌雞柳好大舊但係口感肉嫰香滑!可以再蘸wasabi一齊食豐富味道😋刺激味蕾後提昇雞柳鮮味加上滑嫰口感真係唔錯!👅厚切牛舌我最鐘意呢款厚切牛舌😋表層燒得香脆可口 咬開入面肉厚嫰滑!而且仲充滿牛味👅油脂好豐富juicy爽口🌊最岩用黎送酒食👍🏻🐖煙燻豬腩豬腩肉油層分明 而且都幾厚身🤤燒完之後油脂更香更豐富!後勁有淡淡煙燻味😋同事最鐘意哩款豬腩肉!🐂和牛盛宴盒🍱我哋食到興致勃勃😂畢竟哩位同事平時工作上都好照顧我!所以我就豪氣地order左個🐂和牛盛宴盒🍱感謝佢咁多年以黎嘅照顧🤗希望日後有好嘅發展工作順順利利🥳🐂和牛肉眼肉眼肉質好霖甜🤤油脂豐富非常Juicy!我覺得蘸上生鵪鶉蛋汁釣出更多鮮甜味道👍🏻🐂和牛西冷西冷肉味比較濃🤤冇咁多油脂肉質比較結實!燒完之後鎖住更多牛肉汁同精華😋咬開爆汁牛香充滿整個口腔👍🏻🐂和牛背腹有肉帶筋同油花嘅牛肉🤤嚼勁十足而且肉汁豐富!燒完之後蘸上蛋汁味道更香濃👍🏻🐂和牛三角肉三角肉係充滿油
🐔炭火雞腿柳
👅厚切牛舌
🐖煙燻豬腩
🐂和牛盛宴盒🍱
🐂和牛肉眼
🐂和牛西冷
🐂和牛背腹
🐂和牛三角肉
三角肉係充滿油花肥瘦交錯嘅牛肉😋第一眼見到已經可以感受到肉質嘅細滑!霜降油花好靚😌第一時間相機食先📸
🐂和牛肩肉
肉質鮮紅油脂分佈平均👍🏻燒完之後肉質有彈性口感有咬勁😬牛肉味香濃 鮮嫰多汁👍🏻
正所謂“天下無不散之筵席” 開心既時間過得特別快🤗下次再約黎哩到一邊燒下靚牛 一邊講下大家近況如何啦👍🏻