gf 比較早收, 所以六點幾就上咗去,當時客人唔算多,所以都好快可以安排入座, 靚仔可能見到我一頭都係汗,佢話幫我安排一個比較涼快嘅座位~好貼心呀

最先上嘅係兩杯飲品, 顏色就一流啦 睇到個人都開朗, 但…跟住上咗一碗泡泡? 有冇上錯啊? 正所謂撥開雲霧見青天,原來呢個就係~ 烏冬, 完全冇諗過佢嘅忌廉烏冬啲忌廉喺多到咁樣,諗住都係烏冬面有一pat忌廉, 當好開心咁喺度影相嘅時候…就發現啲忌廉開始~下陷, 嗱嗱聲撈好佢~ 跟住靚仔就拎咗兩個碗仔過嚟~ 真係好細心呀; 咖哩味好香微辣加埋忌廉 化解咗個膩嘅感覺,但係又起到silk嘅質感出咗嚟,有啲似湯烏冬…但係汁係杰身嘅, 味道調教得唔錯好食~ 係驚喜,小食咗個雞軟骨餃子皮好爽~ 唔會韌, 餡有質感~ 不過又唔會食到軟骨索索聲嗰種感覺~

跟住主角登場吉列牛~ 等靚女擺好之後…佢就將我隔離嘅石燒爐點著咗,然之後同我講啲牛肉要放上去燒熟佢?明明真係見到佢吉列咗但係望一望…嚿肉係生嘅~ 好過癮喎, 即係將原件牛肉撲咗吉列炸熟個面~中間要幾熟就靠會自己石燒;個爐都需要少少時間去熱… 十分鐘左右, 跟主就自作業~其實好有滿足感, 牛肉好鬆軟 吉列面經過熱烤之後都一樣有好酥脆, 白飯係落咗飯素, 仲有唔同嘅醬汁…有wasabi 、wasabi沙律醬、 仲有一個微酸類似醋嘅汁, 坦白講每樣都好開胃~

今次呢個新嘗試非常之滿意十分滿足﹐其實好多時試新嘢都驚中伏, 但係中伏都係一次過啫~唔試咪miss好嘢囉~