12月27日, 聖誕節期間從友人口中得悉, 羽壽司d帶子同海膽壽司呢期都做緊promotion~ 食到好好好飽都係二百蚊左右! 我同呀比忽然驚醒, 其實好耐之前我地都食過呢間壽司店, 不過無乜印象… 所以今日我地就去會一會佢~ 順便彌補番上次連食2次難食壽司嘅惡夢!!::: 三文魚壽司 ::: $9前後叫咗2 round~ 三文魚質素雖然參次, 但仍屬肥美~ 紋路清晰口感油潤! ::: 帶子壽司 ::: $8/件 (正價 $25/2件)都係前後叫咗2 round~ 帶子都幾厚切, 味道鮮甜又juicy~ 真係好抵食!!! 壽司飯亦唔會因為平咗而整得求其d塞飽你~ 幾好味~::: 海膽壽司 ::: $8/件 (正價 $25/2件)雖然以軍艦黎講d紫菜都ok脆, 但d海膽一望就知唔夠新鮮, 食落味道亦只是一般. 慶幸係佢無腥味囉… ok啦~::: 蔥花吞拿魚腩壽司 ::: $20呢個d吞拿魚茸真係好茸, 入口都好似一啖cream咁, 可惜可能雪得太凍… 魚味唔夠濃…蔥花芝麻都難帶出吞拿魚嘅鮮味.::: 北海道甜蝦壽司 ::: $25d蝦味道係鮮甜嘅, 但又唔算好新鮮, 因為個肉質唔夠爽!

::: 三文魚壽司 ::: $9

::: 帶子壽司 ::: $8/件 (正價 $25/2件)

::: 海膽壽司 ::: $8/件 (正價 $25/2件)

::: 蔥花吞拿魚腩壽司 ::: $20

::: 北海道甜蝦壽司 ::: $25
d蝦味道係鮮甜嘅, 但又唔算好新鮮, 因為個肉質唔夠爽! 不過可以接受啦~

::: 生蠔壽司 ::: $6/件
推廣食物之一, 味道係怪!! 其實生蠔同飯分開食係ok~ 但兩樣夾埋係完全唔夾! 我相信呢個配搭完全係為gimmick而做…

::: 北寄貝沙律壽司 ::: $14
都係我平時食開嘅款式~ d北寄貝好大粒又有咬口~ 味道唔錯!! d紫菜又夠新鮮~ good!

::: 雪場蟹柳壽司 ::: $14
唔… 加咗雪場兩個字嘅蟹柳壽司變得好吸引… 不過其實即係普通蟹柳加沙律醬. 味道都ok, 不過蟹柳硬硬地~

::: 咖哩蝦卷 ::: $20
好有趣~ d咖哩味係黎自d芝麻! 咬爆d芝麻好香咖哩味, 應該係加咗咖哩粉去炒芝麻~ d蝦都炸得ok脆, 呢個卷幾特別!

::: 軟殼蟹卷 ::: $20
軟殼蟹好好肉~ 都幾脆~ 而且成舊卷整得好好, 唔會散修修~ 不過略嫌蟹味唔夠濃, 都係覺得元氣個軟殼蟹卷好味d~

以價錢黎講, 算係好抵食! 不過以壽司質素黎講, 只屬合格多d d… 同埋我地坐壽司吧台, 聽到個壽司師傅同d侍應不停互寸, 雖然無寸到d客, 不過比人聽到都唔好囉~ 總之不論食物同服務, 都仲有好多改善空間.
encore~ 三文魚壽司 + 帶子壽司
咖哩蝦卷 + 軟殼蟹卷