其实周月拉面不嬲都有一个致命伤 - 有汤的拉面, 真的咸到 XYZ !这个是连叫比较乾的沾面也避免不到的, 就好似有啲人把口讲嘢时下下都劲 sharp, 完全唔会理你嘅感受..听过老板娘嘅解释, 新开店的时侯个汤却是比较死咸, 只系因为拉面嗰汤底就像陈年卤水... 要不停去煮同浸啲叉烧先可以开始好味.I AM SORRY LOR - 之後去过几次吃, 嗰汤底系好咗啲嘅但还是保留在会肾衰竭嗰个 Level. 以一个超咸嘅人来说都是咁讲, I mean 吃得好咸嗰只 , 而其他人都咁讲过, 真的系时侯店家咪咁多爹, 速速就范改善! .其实吃开这间的食客好早就知道, 这里最好吃的便只是帆立贝油面. 这间的面条很有面香也有口感. 叫无汤嘅 Abura Soba 就可以避开个肾衰竭汤. 今次周月忽然有个 "海老油面", 食友好早几天前就约定了在这里开店前排定队. 事关只是日卖三十碗. 売り切れ 御免 .海老油面 - Prawn Abura Soba with Prawn Oil -来到时已经开始闻到很香的 toasted 樱花虾. 下面的虾油

要不停去煮同浸啲叉烧先可以开始好味.

以一个超咸嘅人来说都是咁讲, I mean 吃得好咸嗰只

来到时已经开始闻到很香的 toasted 樱花虾. 下面的虾油, 不太像西方的 Crustacean Oil 但比较会是乾身虾香的那种味道. 整体来说, 是很不错的新派拉面. 自家掣的面条还是出色! 没有任何咸汤, 果然没有那吓怕人你个肾的缺陷. 只做两天还日限 30 碗的海老油面, 明天我会再去. 你地自己争另外的 28 碗! (因同行的食友也表明会明天再来! )

原来 海老油面帆立贝油面 唔同的系没有生蛋. 但食客真的要的话店员还会供应的. 吃过有同没有蛋黄版本後, 还是觉得有生蛋好过没有.. . 就像吃吉野家牛肉饭无咗生蛋, 就没有了本来的寿喜烧嘅感觉了.
用餐优惠
其他