2023-08-18 421 浏览
荃湾果间台风拉面风由佢开铺就帮衬到依家,一直都觉得好好食,禁多年都仲未揾到香港有其他拉面店可以超越佢👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻今日收工经过旺角台风分店,撞正刚开门唔洗排队,即刻去试吓😋旺角分店餐牌同荃湾完全唔同,变左另外4️⃣款口味,而且最爱ge 沾面竟然只有上午先有😫最后拣左两个基本款试~1️⃣🐟鱼介豚骨拉面汤底同荃湾一样好浓厚,汤汁非常挂面,面质都系同荃湾一样,好弹牙2️⃣🦐烧海虾味豚骨拉面呢个面一来到就见到铺满樱花虾🦐,汤底都有好浓虾味,同样好浓厚,但唔会觉得好漏呢到可以随自己口味更改每碗拉面入面ge配菜或者叉烧🥩,非常贴心👍🏻今次仲试左佢台面樽辣椒油🌶️,超级好食,佢唔算好辣,但好香,加左落碗面到即刻令碗面味道升华左👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻虽然整体质素都同荃湾一样,但我始终觉得荃湾分店ge 芝士蕃茄🍅🧀拉面系最好食,如果旺角分店都可以有呢款拉面就好喇😙

今日收工经过旺角台风分店,撞正刚开门唔洗排队,即刻去试吓😋

最后拣左两个基本款试~
1️⃣🐟鱼介豚骨拉面

2️⃣🦐烧海虾味豚骨拉面