2020-09-28 104 浏览
最近疫情好轉,終於可以同fd去旺角食下嘢啦😋路過雅蘭中心見到有間台式火鍋店,叫夫妻沸片。原來係台灣過江龍,主打麻辣火鍋,決定同朋友入去試下!!!😬入到餐廳,好有氣氛呀!! D餐具好精緻呀,位又闊落,最啱一家大細黎食!!點餐係掃QR Code落單,有好多套餐可以揀,亦都可以單點食物。我地人仔細細,揀左個二人套餐。天氣轉涼,叫左個暖男鍋補下佢先。☺️湯底有人參紅棗淮山,開動之前要飲啖湯先,享受下精華所在🤤二人套餐入面有美國肥牛,牛舌牛丸,黑毛豬,雲吞,仲有素菜拼盤,好豐盛呀😍牛肉好鮮嫩,入湯一陣就可以食得啦。雲吞係鮮蝦雲吞餡,蝦肉好彈牙,正🤤牛舌有咬口,加d醬料,真係一流呀。隔離仲有自助水果可以任摞,打邊爐驚食得滯,呢個時候最啱食D聖女果消下滯😏兩個人食到飽飽,滿足。😋😋