2023-02-13
古早芋泥肉鬆蛋餅 39蚊熱辣辣即叫即整,蛋餅上面竟然吱左蕃茄醬同沙律醬!同蛋餅既味道好夾,好好食👍鹽酥雞滷肉飯 62蚊鹽酥雞大大粒,而且皮薄鬆脆肉嫩滑,而滷肉唔係碎肉,而係肉條,仍然保留肉塊上既脂肪層,每啖都充滿滷肉既味道,再配埋自家酸菜,好食!跟餐仲配埋紫菜貢丸湯俾你濕下口,味道清甜唔味精,可以👍🏻花蓮一品臭臭鍋小辣 118蚊超級多不同種類的食材,好適合一人邊爐/2個人share食。其中米血糕比較特別,有種去左台灣的感覺,食落好似食緊粢飯咁,又無咩怪味,幾好👍🏻另外臭豆腐都好特別,係黑色外皮下,細細粒既豆腐帶有香濃既臭豆腐味,好食!我揀左粉絲同少辣,建議大家食既時候唔好一次過放曬d粉絲落去,要分開放,因為我一次過過放曬落去又食唔切會吸曬d湯同埋越煲越辣🙈台南鳳梨烏龍茶 12蚊解辣用😂臭臭鍋雖然係少辣,煲到後面辛辣程度都幾高,鳳梨烏龍茶的茶味比較突出,鳳梨味淡淡的而有少少既清甜味,唔錯👍桃膠芋泥雪耳三色芋圓 45蚊依度既芋泥顆粒感比較重,涼粉條做底,感覺正常甜品一碗,味道唔會太甜
鹽酥雞滷肉飯 62蚊
跟餐仲配埋紫菜貢丸湯俾你濕下口,味道清甜唔味精,可以👍🏻
花蓮一品臭臭鍋小辣 118蚊
台南鳳梨烏龍茶 12蚊