2020-08-25
大家如果想去嘅話都check下有冇開先,因為我成日撞到佢冇開。。。2人食以下份量係好飽玉米起司蛋捲餅 $36如圖所見呢個蛋餅係非常厚。一般嘅蛋餅層皮都係麵粉加水,但係佢呢個係手抓餅嚟㗎。手抓餅係好香好正。不過真係要趁熱食,因為我食得太飽唞吓再食嗰時佢已經變韌,本身真係可以撕開嗰種。份量係好足,一盒四件係好飽肚。再加上入面係有芝士,其實一個人食兩舊,已經膩。呢個真係要同朋友一齊share手工滷肉便當 $45呢款滷肉係比另外一款嘅稍為肥啲嘅。相比之下食落更加軟身,不過會再油啲。但佢呢隻滷肉就唔係嗰啲會入口即溶嘅。隻滷蛋好入味,滷汁偏鹹,少少重口味。肉燥飯 $28呢款就係較瘦嘅滷肉。食落去啲肉粒會比較鞋身少少,但係都未至於話乾,都幾唔錯。而個飯差不多食到最底會覺得比較多油,應該啲油汁浸左落去下面。所以其實個飯都唔係話乾,中規中矩。蚵仔煎 $36麵餅係有少少透明,而食落係煙韌,感覺似係木薯粉整,同平時出面食嗰啲好大分別,係幾得意嘅質感。啲蚵仔都幾大舊,有一蚊銀咁大,成粒波咁,幾有存在感。汁方便係偏甜。綜合盤 $28豬耳—識落感覺有啲油,有種要溶嘅感覺,就鹹鹹地咁百頁豆腐— 呢個食落有啲似鬆散嘅
2人食以下份量係好飽
玉米起司蛋捲餅 $36
手工滷肉便當 $45
肉燥飯 $28
蚵仔煎 $36
綜合盤 $28
豬耳—識落感覺有啲油,有種要溶嘅感覺,就鹹鹹地咁
百頁豆腐— 呢個食落有啲似鬆散嘅魚蛋,唔似食緊豆腐,幾有趣,味道都唔錯,都係一般滷味咁鹹鹹地。
甜不辣—感覺似食緊一舊硬身啲嘅糯米糍,又係啲煙煙韌韌嘅嘢