2025-07-24
🧭 阿元來了•觀塘🍴觀塘鴻圖道28號地舖講左話要黎食好耐,終於的起心肝去搵阿元🤣觀塘一講台灣野 就一定係阿元來了。下午茶套餐-起司蛋餅🧀今日咁岩4點半去食,見有下午茶套餐。有蛋餅再加埋唔同小食 所以抵食。- 起司蛋餅 真係超新鮮熱辣岩岩煎起🧀啲芝士份量好足,有拉絲既效果- 炸甜不辣 口感唔錯,好有彈性 唔係得一個粉漿咁- 鹽酥雞 炸皮好薄,而且雞肉仍然好juicy - QQ紫薯地瓜球 作為地瓜球愛好者,呢個必食!!🤤好煙靭同估唔到入面真係有紫薯餡。驚喜🤩阿元魯肉飯🍚黎到食台灣野點可以唔食魯肉飯呢。黎到有滿滿既魯肉 ,食落同係台灣食 唔太大分別😌九份芋圓(暖)呢個份量超出我想像🤣而且佢亦有大量仙草,紅豆同珍珠。個芋圓好食!好煙靭好入味。每款都有好多粒。👍🏻鳳梨青茶🍍呢個正常青茶,台灣出名既鳳梨,用到咁上下 有啲飽,就可以飲下 可以好好咁解膩😛
觀塘鴻圖道28號地舖
下午茶套餐-起司蛋餅🧀
- 起司蛋餅
真係超新鮮熱辣岩岩煎起🧀啲芝士份量好足,有拉絲既效果
- 炸甜不辣
口感唔錯,好有彈性 唔係得一個粉漿咁
- 鹽酥雞
炸皮好薄,而且雞肉仍然好juicy
- QQ紫薯地瓜球
阿元魯肉飯🍚