2023-10-19
令人回味嘅打邊爐🍲食完覺得好好食,決定要推介俾大家去試吓!😀話說上星期同朋友黎食,食完返唔到轉頭😆首先,我哋點咗個台式麻辣新鮮雞紅冰豆腐湯底,上菜嘅時候見到紅通通,好香嘅麻辣味😍我哋叫咗幾樣配菜:-🟡豬天梯、豬黃喉豬天梯嘅肉質鮮嫩多汁😋,口感豐富。而豬黃喉嫩滑可口,搭配麻辣湯底,味道更提升😚🟡水魷鮮美彈牙,沾少少蔥蒜醬同麻辣應,十分開胃🤤🟡本地手切牛廚師切得厚薄適中,手切牛肉保留肉質的鮮嫩和口感,牛味濃郁🫰🏻🟡澳洲鮮帶子它可以生吃或打邊爐,我個人就中意灼一下,你鮮甜的味道、柔軟的質地,好好食呀🤤🟡特級金錢牛展特級金錢牛展是一種肉質豐滿的菌菇,具有鮮美的口感和味道。它可以用來烹調各種菜餚,增添菜品的層次感和豐富度。🟡炸牛丸外層酥脆,內層鮮嫩多汁。它可以搭配醬料或作為火鍋的配料,口感爽脆,好驚喜🤩🟡什菇拼盤 菇類: 金菇、冬菇、雞髀菇、秀珍菇,全部都好新鮮,切到容易入口嘅形狀,好細心😊🟡牛王莫牛五寶入面有新鮮滑牛,金錢展,牛胸爽,封門柳,黑柏葉,可以一次食晒牛嘅唔同部分,我最欣賞係新鮮滑牛同牛胸爽,滑牛肉質鮮嫩滑順,口感豐富,而牛胸爽肉質爽脆,好適合打邊爐🥳以上就係我今次嘅大滿足打邊爐,真
我哋叫咗幾樣配菜:-
🟡水魷
鮮美彈牙,沾少少蔥蒜醬同麻辣應,十分開胃🤤
🟡澳洲鮮帶子
🟡炸牛丸