台式文青食店,呢一間地方算大,佈置成雜貨店, 相信可以滿足喜歡打卡的顧客。 至於食品, 今次嘗試了滷肉飯加燶邊煎蛋,同筋腩牛肉麵。滷肉飯夠味又唔會太鹹,滷肉鬆軟冇渣,美味可口!燶邊煎蛋加咗六蚊,係好值得加,太陽蛋煎得恰到好處, 送飯一流! 筋腩牛肉麵,上桌時湯還夠熱,已經先加分。 筋腩炆得肉質細嫩,有四件,分量合理。 麵質方面,係有彈性嘅台灣麵口味,配合濃淡適中的湯底,係好唔錯。 有一段小插曲,用餐我另加了一杯熱胚芽台式奶茶,上桌時只是和暖,飲咗一啖,淡而無味, 真係好唔掂。 跟水吧溝通後,佢哋重新煲過一杯畀我,呢杯就夠曬熱喇,溫度亦改善埋味道, 終於飲得出胚芽麥味。 整體用餐,覺得食品質素真係唔錯,價錢雖然貴咗少少, 因為全部要散叫,但仍然值得推介