2016-07-11 3988 浏览
眾所周知 要食平既放題會去mk 但要食高質素既始終都要去銅鑼灣或者尖沙咀今次就黎左極尚大瀛喜到食 比埋mk個d 真係有分別 呢間鋪既位置係銅鑼灣廣場二期11樓 係mtr c出口 好近 過兩條馬路就到 好就腳搭電梯上二樓轉lift 快捷方便一入到去 已經好多人係到排隊同埋攞緊d小食 我梗係馬上填單 寫曬想食既 就即刻出去攞野飲解渴同睇下有d咩小食 出到去 見到有三個大雪櫃 例如有港式奶茶 烏龍茶 忌廉鮮奶 椰子水 桃茶 另外仲提供茶 水 橙汁 豆漿 酒等 無限任飲 對於依家既天氣 岩曬 雪櫃隔離都係雪櫃呢個雪櫃放既係雪糕 雪條 雪糕杯 等等 而再隔離仲有部雪糕機 有兩種口味 雪呢拿同乳酪 可以自己試下"吱"雪糕再加配料 又可以自己揀最想食既又消暑攞完野飲 d野食已經陸陸續續咁送上枱 上菜既效率超高 而且無漏單 我梗係先食刺身 再食壽司 然後到熟食 炸物 不論係三文魚刺身 劍魚腩刺身 北寄貝 都好鮮甜 但我最欣賞既係甜蝦同虎蝦 我本身唔太中意食蝦 再加上係刺身 好怕有陣腥味 之前係其中放題食過 所以驚左蝦刺身 但今次不但無 就要好甜好多肉 我超級推介食刺身 因為唔腥仲要鮮食完刺身 到壽司
今次就黎左極尚大瀛喜到食 比埋mk個d 真係有分別
搭電梯上二樓轉lift 快捷方便
雪櫃隔離都係雪櫃

我超級推介食刺身 因為唔腥仲要鮮
食完刺身壽司 可能你會覺得壽司間間都差唔多 無乜特別 但呢間好有創意 不但用芝士 和牛 甚至用埋生果去做配搭 感覺仲要唔覺奇怪 真係要比個like佢

食完生冷野 開始食d熟食 有唔同種類既熟食同炸物 分幾頁比你揀 我最中意既係帶子 佢有唔同既整法 加芝士又有 炒既都有 岩曬一家大細去食
其次到羊鞍 舊羊鞍啖啖肉 而且無乜譠味 諗起都想一啖咬落去

食到飽飽地 叫返鍋蟹粥黎清清腸胃 煲粥堅足料 成隻蟹放落去煲 蟹甜粥綿 岩曬d老人家一齊食
最後 梗係食埋d甜品滿足埋第二個胃先可以走 精緻既造型 加上可口既味道 岩岩好 唔會太多又唔會唔夠
再加多杯雪糕 完美

一餐放題都係二百幾三百幾 可能比其他貴少少 但真係物超所值!!!