2016-08-09
平時都係下午茶先黎食呢間,呢次第一次食晚餐!見到餐牌有個雲吞雞煲,所以就入左去坐定定啦,等食啦~先講個雲吞雞煲+福建炒飯套餐+茶. 一共$6x我個人就覺得好抵食啦!雲吞雞煲:我第一眼見到隻雞就嘩左聲!真係全隻春雞,入面仲有5粒雲吞和花膠!!!1.隻雞因為用春雞既關係,所以唔會好痴牙.加點少少鼓油,真係好好味.2.仲有一粥麵既招牌雲吞,每隻都有1粒蝦,皮又薄又滑.3.最估唔到既,竟然入面真係有花膠!!!!唔腥好滑.4.我平時食得比較少鹽,所以我覺得個湯就鹹左D,但就味濃既.整體黎講係,真係時間限定,要一試!福建炒飯:因為係套餐,我仲以為個飯會好細碟,但一D都唔細,女仔只係食呢碟都好夠!1.睇落好多汁,但一D都唔覺得好鹹,好味2.有好多配料,仲好大粒既帶子,我就魏得好岩小朋友和老人家食,因為飯較軟,不會覺得硬.好味!!順便一提,+$3有紅豆冰!!!!超抵之後就到呢個平炒牛河啦!$4x我平時下午茶都有食開,但份量就好大碟啦.我諗一個大男人先食得晒!1.睇得出師父唔會用太多油,食落去唔會好油!味道始終唔夠大排檔甘有獲氣,但都算唔錯嫁啦.2.牛肉唔太有牛味,但好彩既唔會好似牛肉乾甘硬!都算過得去
見到餐牌有個雲吞雞煲,所以就入左去坐定定啦,等食啦~
先講個雲吞雞煲+福建炒飯套餐+茶. 一共$6x
雲吞雞煲:
2.仲有一粥麵既招牌雲吞,每隻都有1粒蝦,皮又薄又滑.
3.最估唔到既,竟然入面真係有花膠!!!!唔腥好滑.
整體黎講係,真係時間限定,要一試!
福建炒飯:
1.睇落好多汁,但一D都唔覺得好鹹,好味
順便一提,+$3有紅豆冰!!!!超抵
之後就到呢個平炒牛河啦!$4x
2.牛肉唔太有牛味,但好彩既唔會好似牛肉乾甘硬!都算過得去!