2012-05-23 721 浏览
每次經過,都見人客爆到出門口,心諗差極有限,起碼啲料一定新鮮先,雖然老婆唔好辣又唔食魚,但我一定要嚟試。終於同老友兩個嚟試食,店好細,只能放四五張枱,而且泠氣又唔夠,雖然有雨,但都選擇坐門外更涼快。店外已坐咗八至九張枱,好熱鬧。天氣頗熱,同老友先嚟兩支大啤、啤啤佢至點嘢食。1)即係正常size,魚肉份量及其他配料 (芽菜、秀珍菇等) 都好足,辣度啱啱好,但唔夠麻。成個鍋味道唔錯,由於小弟個胃唔受得麻辣火鍋太多油,平時食完緊會有肚瀉現象出現而今次因為個麻辣湯太好味關係,我亦冒住肚瀉之險,忍唔住口連湯都飲埋,嘻嘻。其實同老友有啲擔心個鍋會越食越辣,但竟然無噃2)雖然唔夠肉味,但尚算新鮮,而且大大碟只係賣七十八蚊,自己去街市買都唔得啦3)雞子size啱啱好,夠鮮,成碟有成三十粒,又去邊度揾?兩條友食唔哂鵝腸係啤水貨式,無哂鵝腸啲「臊」味及「羶」味;但竟然仲連住肥膏?搶返啲分數,OK喎皇帝菜夠新鮮,索埋辣汁食,正此店唔係只有火鍋,另有川式小炒及小食,下次試試最抵讚係服務,全店由4-5個格衰衰,外形似足蠱惑仔嘅服務員負責。但意料之外極有禮貌,反應快,服務殷勤,唔側膊,更唔會裝聾扮啞,真係好過好多

終於同老友兩個嚟試食
好多人呀

麻辣鳥江魚鍋 (細)
,但唔夠麻。

其實同老友有啲擔心個鍋會越食越辣,但竟然無噃

手切本地牛,唔夠肥,牛味一般

鵝腸係啤水貨式,無哂鵝腸啲「臊」味及「羶」味
;但竟然仲連住肥膏?搶返啲分數,OK喎

皇帝菜夠新鮮,索埋辣汁食,正

此店唔係只有火鍋,另有川式小炒及小食,下次試試

最抵讚係服務
,全店由4-5個格衰衰,外形似足蠱惑仔嘅服務員負責。
但意料之外極有禮貌,反應快,服務殷勤,唔側膊,更唔會裝聾扮啞,真係好過好多大酒店大集團
2012-05-07
好多人呀
麻辣鳥江魚鍋 (細)