2016-03-11 2321 浏览
將軍澳朋友叫我一齊食放題,見到餐牌都幾多選擇,於是就試左尼間。尼間鋪燈光都幾好,唔會昏昏黃黃,坐位算係闊落,唔覺迫,同朋友都坐得舒服。餐牌好多選擇,但因為兩個女仔個胃唔算大,所以我地揀左D有興趣既食。我地先食左D比較清淡既胡麻蕃茄沙律同埋水蜜桃沙律,想打個底先(其實都系覺特個名吸引,所以食先)相比之下,好多汁,尼個沙律令人最鐘意,就係有好多大粒既椰果,清甜又有口感,好正。至於胡麻蕃茄沙律,可能因為自己唔多鐘意胡麻,所以覺得無咩特別啦!壽司都有好多款,但因為唔想食太多飯,所以直接點左好多刺身。刺身都算係夠新鮮同厚件,特別係三文魚、大甜蝦、赤貝。大甜蝦肥美又清甜,所以我一個人食左好鬼多件。至於赤貝都幾好厚肉,平時食開個D細細粒,食唔出真味,但尼次真系好滿足。朋友話鮑片都唔錯,只系我本身唔好。如果下次黎,我依然會食好多蝦~蝦~蝦~我地都叫左唔少燒物同肉食,牛千舌、金茹牛肉卷、羊架、三文魚醬油燒……牛舌同金茹牛肉卷最好味。牛舌香味夠,肉嫩,口感都不錯。而最正系金茹牛肉卷,醬汁香濃,牛肉同金茹唔會散,食落口好yummy!望番張相時,都想再食番~最後,每人食左個免費雪糕,有好幾款口味。至於甜品,好
餐牌好多選擇,但因為兩個女仔個胃唔算大
,所以我地揀左D有興趣既食。
我地先食左D比較清淡既胡麻蕃茄沙律同埋水蜜桃沙律
,就係有好多大粒既椰果
壽司都有好多款,但因為唔想食太多飯,所以直接點左好多刺身
刺身都算係夠新鮮同厚件,特別係三文魚、大甜蝦、赤貝。
大甜蝦肥美又清甜
,所以我一個人食左好鬼多件。至於赤貝都幾好厚肉

望番張相時,都想再食番~
最後,每人食左個免費雪糕,有好幾款口味。至於甜品,好彩係細細份,精緻版,唔係就真系會浪費食物啦!最好食系桂花果凍,一路食一路話比朋友知:桂花味好香啊!!!真系好香!!!!
如果鐘意桂花香味,一定要試尼個果凍啊!!
可以再回來,如果一班人黎就可以叫多D食物,試多D唔同款式。下次再黎,希望可以少食多滋味啦!特別講下:服務員態度好好,而且時不時留意我地張台會唔會太多碟,盡量幫我清理乾淨,令我地張台闊落D、乾淨D!

2016-03-10