餐厅: 榮華南洋冰室
资讯:

2020-08-07 1969 浏览
今次又试新野, 而且见评价都几好一于试下, 不过价钱就比出面嘅贵少少叫左个海南鸡髀饭如要油饭要再加$5, 即$68加$5, 仲加左两只蒜香牛油鸡翼$16, 先讲讲个饭唔系太油同食得出黄姜粉嘅味道, 但我本人第一次食海南鸡饭系落黄姜粉, 我唔知系咪新加坡同马来西亚嘅分别呢, 不过就唔系我杯茶而个鸡就唔知系咪特登唔斩断嘅, 我哋两盒嘅鸡都系咁, 食落肉质比较实唔太滑味道淡, 感觉成个饭比啲黄姜味抢左, 而值得一赞系个甜豉油先可以冚过黄姜味, 最后仲有蒜香牛油鸡翼, 返到屋企都仲少少脆同几入味, 而且个啲蒜粒捞饭都几好食, 哩个可以再食不过系贵左啲姐
不过系贵左啲姐
海南鸡髀饭