2019-09-18 170 浏览
结束一星期工作完毕的晚上, 要食好啲慰劳吓自己黎到已经有廿几三十人排紧队, 都排到出门口喇, 好彩夜晚唔系太热, 唔系真系中暑到最后都系排左45分钟就入到去, 原来佢餐牌得三个款式, 当时谂应该会做得几好, 叫左一个江户前天丼(穴子,海老,帆立贝鱿鱼天妇罗饼,温泉蛋,海苔,荚豌豆)同天丼(舞茸,海老,帆立贝鱿鱼天妇罗饼,温泉蛋,海苔,荚豌豆)三款其实差不多, 系其中一个贵食材嘅分别, 店员送上黑豆茶话可以解腻, 等左15分钟有野食, 店员都有细心教, 饭食到一半先整烂只温泉蛋捞黎食, 但我食左几啖就忍唔住要整烂捞黎食, 因为太淡喇, 佢虽然有落酱汁, 但味道真系好淡, 唔似酱油唔似豉油咁而炸物佢唔会话好厚粉, 我几钟意个穴子同鱿鱼, 穴子里面虽然有骨, 但佢炸到可以连骨食, 因为平时我食鳗鱼好怕有骨, 哩个完全ok可以吞埋而鱿鱼非常淋身, 唔会过熟好硬个种另外虾又系无味, 可能系雪藏虾雪得太耐, 食落无咩虾味, 到最后我系食唔哂, 因为好油腻虽然佢饭唔多, 但系女仔黎讲炸物有d过多, 如果可以有个轻量版就好啦, 不过整体黎讲一般般, 试过就算
结束一星期工作完毕的晚上, 要食好啲慰劳吓自己
而鱿鱼非常淋身, 唔会过熟好硬个种
江户前天丼
天丼
黑豆茶
等候时间
45 分钟 (堂食)