2014-06-10 1672 浏览
我同朋友两个约左食饭都未有idea食咩, 讲起都已经好耐冇食放题, 于是就坐言起行喇!大家都系尖沙咀做野, 睇openrice见呢间评价都好似唔错, 所以决定一试!我地入到黎坐低, 放题唔驶谂太多, 见到啱食就tick估唔到都几有效率, 话咁快就逐一上菜首先食左铁板带子, 因为落左五味粉, 有啲啲辣, 不过我就唔太怕既, 几好食, 连啲洋葱我都食左啲添!!而碟寿司呢, 鳗鱼寿司系水准之作, 烧三文鱼寿司就好香好好味, 如果唔系因为唔想摆太多饭落肚, 我都真系叫多几件同场加映有多春鱼同牛柳粒, 多春鱼系朋友点既, 本身唔系太系我杯茶, 就费事点评喇!!不过个牛柳粒就真系唔错, 够嫩又香口, 一啲都唔靭, 值得推介食放题冇可能唔食鱼生, 其实认真睇下, 个摆法都几靓对于我黎讲, 鱼生最重要就系新鲜同卫生新鲜方面我食落就觉得好鲜味, 而卫生方面, 至少我食完到而家都冇事咁我就觉得系合格有余啦!!螺肉系正常水准, 而另一碟串烧呢, 应该系我全晚至喜欢既一碟虽然都有食鸡软骨串烧果啲, 但其实我至钟意既系牛脷串烧到最后我都忍唔住再encore多两串朋友叫左个泡菜杂菜煲, 可能因为佢想食多啲菜啦,
我地入到黎坐低, 放题唔驶谂太多, 见到啱食就tick
估唔到都几有效率, 话咁快就逐一上菜
放题冇可能唔食鱼生, 其实认真睇下, 个摆法都几靓
对于我黎讲, 鱼生最重要就系新鲜同卫生
咁我就觉得系合格有余啦!!
虽然都有食鸡软骨串烧果啲, 但其实我至钟意既系牛脷串烧
到最后我都忍唔住再encore多两串
朋友叫左个泡菜杂菜煲, 可能因为佢想食多啲菜啦, 不过佢又食唔哂, 搞到我要包底, 如果唔系我应该仲可以试多啲野食
最后一round就叫左鸭胸、一口炸鸡、沙律, 仲有天妇罗, 不过我朋友佢真系太细食喇, 结果要我食哂, 好在啲野都好好味, 所以最后我系冇浪费到任何食物既!!

题外话/补充资料: 最后不得不提既系, 呢度既服务真系好好, 招呼好殷勤, 其实我地黎果时都系繁忙时段, 但系侍应都会耐唔耐问下我地有咩需要, 见我地想食泡菜煲既时候, 又会帮我地分好两碗咁, 仲讲话而家系繁忙时间, 希望唔会待慢左我地!!真系值得一赞!! 呢间既食物质素同服务态度都真心唔错, 如果要系尖咀食放题, 我觉得呢度可以一试!
2014-06-05