2020-07-12
放假喺灣仔行街,突然好想食壽司,就去左位於 新鴻基中心商業區嘅板長壽司度食個晚餐。餐廳環境乾淨企理,即使係7點都冇乜人,可能今日係星期日,冇乜人返工啦,所以大把空位。呢排做緊挪威三文魚系列既推廣,就試左火炙和風同黑松露醬三文魚壽司,和風果件放左柚子醬起三文魚上面,呢個組合好清新,但個人本身麻麻地柚子類既野,反而黑松露醬幾有驚喜,聞落好香同三文魚好夾wor,而且板長d三文魚一向都係新鮮肥美,有信心保證,可能因為產地係北歐既挪威。其它推介壽司有板長蝦,天婦羅蝦,三味盛合既沙律軍艦三味,同埋八爪魚,比寄貝,個人食過板長無數次, 覺得佢哋用嘅材料係十分之新鮮,而且d壽司係新鮮即叫即整,紫菜又好脆。佢地每個月又推行會員感謝祭(逢星期三8折)同埋做唔同特定sushi既promotion, 作為會員嘅我緊係成日食,又可以儲積分!總括而言,板長壽司係可以keep住食,而又唔會令你失望嘅一間日式壽司店