2018-06-25
貴夾唔抵的一餐,成日都有人排隊今日見佢唔多人所以就禁下飛啦,等左十分鐘左右就入,效率都ok坐低點下野食,餐牌都唔係好多選擇,但係價錢看似正常但睇埋個份量真係覺得太貴。所以都忍唔住要寫下!首先黎個擔仔雙併(35大元)個碗細到爆,兩啖已經食完,但味道正正常常,所以冇影到相。係米粉煮得太耐,同埋有啲油。之後個肉鬆皮蛋豆腐(38大元),皮蛋勁冇味,成件事又勁冇汁,擺法又勁樣衰成堆肉鬆就咁dum係面,同台灣果啲差勁遠!!但都係唔記得影相。再黎個蚵嗲真係離譜,42蚊ok,一隻手咁大,但唔係咁既質素嘛?!蚵係大隻,但係明顯係翻炸左幾次咁款,果啲脆既位係硬到傻,咬唔郁!呢啲都係其中咬唔到既地方再黎就係三杯雞,唔明點解可以仲未上碗飯?!望落ok揭蓋果下都ok,但係!點解可以燶成咁?!成個底都係焦黎,個味係ok,但係痴哂底點食? 仲有超級少肉,全部都好有骨感最離譜唔係最後先上果個飯,係果個見到個碗邊邊度有條米粉既侍應我唔信咁大條野係碗邊你都睇唔到,老實講有啲嘔心呢間野可一不可再冇下次,過江龍又如何,咁既質素我去台灣都唔會想試食你啦
所以都忍唔住要寫下!
硬爆蚵嗲
燒焦三杯雞