2019-09-20 506 浏览
上次朋友食过圣子已经话好腥,千奇唔好食🤢但我见莆田系好出名一直都冇食过,又钟意食鳗鱼所以都系决定一战🤨🤨🤨我都好怕腥,所以叫左铁板香煎🤪其实就真系唔腥👍🏻👍🏻图文都相符😂每旧都好厚肉!加上海盐令到鳗鱼味更加出👅又好少骨,柠檬更加唔需要❌🍋苦瓜就系你钟意食就会食,你唔钟意嘅点整几甜几靓都唔会食🤝所以拎咗一块再点大量蜜糖,极速吞咗落肚就算😉福建10宝莆田扁肉汤👆🏻师傅边个得罪你,劲重醋味👎🏻扁肉其实系福州小吃,口感同抄手、云吞差唔多,最特别系皮,用后腿既精猪肉,配番薯粉打制而成的燕皮。系好滑但冇咩特别🙂渔民紫菜焖饭👆🏻口感似意大利饭,口感黏泣〰️但味道唔出,配料主要有冬菇虾米🦐🌟其实服务是不错,都会前菜汤主菜跟住次序上,叫左4碟𩠌张枱都够位摆👍🏻只系味道好普通,食材唔算新鲜,米芝莲餐厅有点over 🙂

我都好怕腥,所以叫左铁板香煎🤪