2020-07-26 303 浏览
之前第一次写食评就贡献咗比platform,因为个Bagel同想像中太大出入,甚至强差人意。不过见到而家仍然有咁多人赞佢个Bagel好食,系好奇心驱使嘅情况下,决定再试多一次,睇吓𠮶一次系纯粹bagel处理得唔好,定系个bagel本身就系咬唔开同好韧。𠮶日就大概11点去到,因为佢话11点就开门,结果去到都系仲未开,作为之前做过饮食业都唔太钟意喺门口行来行去,咁样好似催紧佢哋开门咁样,所以就喺附近行咗一阵,最后大概系11:15开门俾我哋入去啦。______________________________环境方便:由于疫情关系都有提供足够嘅洗手液同埋会为客人量度体温,见到佢都有做足预防措施,绝对冇懒惰,依一个系值得称赞地方!👍🏻环境就唔多讲啦,同上次系冇乜大分别,主要系一张枱要四个人嘅关系,所以感觉比之前坐得舒适咗,梳落咗,空间感大咗好多。______________________________食物方面:上次第一次就食咗只牛油果烟三文鱼,今次第二次嚟到就决定试吓其他,所以就食咗The New Yorker 纽约客($78),而佢个Bagel都系食返芝麻味,睇吓个包底同上次有咩分别。Th

环境方便:

食物方面:

The New Yorker纽约客🥯($78)
The new yorker

由于纽约客佢哋啲料比较多同高身,所以系有把刀插住用嚟固定食材。 第一眼见到佢已经好明显好过上次,就咁表面睇落去都有少少脆身,Bagel今次食落口嘅感觉冇咗以前烟韧到咬唔开𠮶种感觉
,表面食落去有少少脆口,虽然唔太明显,同上次食落去争太远啦改善咗好多!但系始终都做唔到好烟韧𠮶一只bagel

而且我反而觉得The New York仲好食
,因为佢𠮶个蜜糖芥茉籽酱好开胃,酸酸未未咁,加埋啲烟熏牛肉,烟熏牛有少少黑椒味,两个味道加上嚟呢个配搭真系好夹,完全估佢唔到。

沙律仍然都做得唔错,都系仍然keep到水准,有好多唔同种类嘅菜,食落去有唔一样嘅口感,都系几满意

咖啡方面☕️:

因为夏天太热所以就叫咗冻嘅 Long Black($38),而且咁样可以比较清楚咁样试到啲咖啡豆嘅味。

Ice Long Black($38)☕️

佢提供嘅饮管应该系可以被生物降解得好快,饮管用𠮶时会比较容易啲烂,钟意咬饮管嘅大家就反而会觉得有啲辛苦啦,但系佢系环保上面为地球出一分力,大家希望大家体谅吓啦。

咖啡嘅味道初初饮初段有啲苦味,但系并唔系一啲好粗糙嘅苦涩味,尾段会有小小嘅柠檬酸,饮上嚟都好顺滑,整体来讲都好满意依一杯咖啡😊。

总括嚟讲佢成个饮食体验比我第一次嚟𠮶时有大大嘅改善👍🏻👍🏻,但系又未做到最好食或者我最钟意𠮶种Bagel🥯。咖啡☕️都算做得唔错,系呢个价钱都算公道,冇话有啲over咗嘅苦涩味,饮落口系顺口嘅。
The new yorker
  • The New Yorkers