2023-12-29 657 浏览
唔少讲,今次落咗脚去咗一间我慕名已久嘅食店,话说最近天气开始凉,我就谂起黎试试佢哋嘅招牌——茘茸肉碎煲仔饭。服务员话呢度煲仔饭出名,我就一试究竟喇。饭面头有两粒茘茸,软滑得嚟一啖入口就知道系真材实料,搅开嚟啲肉碎粒粒饱满,饭香味十足,好入味。食落有层次,一啖饭一啖肉,啱啱哋。再讲讲小炒皇,真系料好实在,眼见都开心,韮菜花保持得脆口,虾米同鲜鱿都系点缀,食落咀嚼起上嚟,真系鲜味几罐胶。👍而家一定要赞下荔茸肉碎饭,啱啱好嘅卖相加啲酱油焗一焗,开盖𠮶刻,𠮶股热气同香气一齐扑鼻而嚟,真心唔错!😋上面啲茘茸波波球抵赞,又可爱又特别,加上肉碎同冬菇,味香质滑,啖啖肉感,一试难忘。食完煲仔饭,嚟个黑椒蜜糖鸡翼,起势!鸡翼外边香脆,内层肉嫩多汁,蜜糖酱汁甜中带辣,吃得我停唔到口。全程吃得好开心,都算系一顿丰盛嘅晚餐。😍下次再黎,我仲想试下其他野!