餐厅: 翡翠拉麵小籠包
资讯:

2023-12-28 153 浏览
食过唔少拉面同小笼包,但系翡翠嘅手艺真系令我心水直流🥟!今次呢,我一落座就拣咗呢只必食嘅小笼包。一啖落去,皮细滑,耐咬又唔易破,每个包包里面嘅汤汁香滑满溢,猪肉馅瞓就瞓,有肉感又唔肥腻,真系好正!唔止小笼包,翡翠拉面亦有出色,面条Q弹得嚟唔烂,汤底浓郁够味,真系饮到最后一滴都要扫晒。同场加映𠮶个红油抄手,香辣得嚟唔过火,咸香开胃!正到拍案叫绝,食得出𠮶种辣得嚟又回甘嘅滋味。虽然唔系每间都会做嘅火腿烤双坊仲要一试!就算价钱稍高,但系份量同质素都系一流,脆脆嘅腐皮舍住滑嘅肉,加上𠮶阵阵火腿香,大晒啊!嚟到翡翠,我好欣赏佢哋持家嘅菜式之余,仲整合咗现代化嘅环境,用餐体验系真正舒服抵赞。下一次,我务必再嚟尝多啲潮州系列,稍稍解馋一下,翡翠,值得一试再试!👍🍜🌟