2019-10-08 3113 浏览
友人劲爱饮茶,结果又陪佢饮早茶,八点钟,八点,八点 ( ̄∇ ̄) 重要嘅事要讲三次,早到我边饮边打呵欠 ಠ_ಠ首先,我上咗二楼,原来二楼系不设搭枱的,不过贵啲。虽然眼瞓,我依然好精灵咁𥄫下有咩特价嘢食。。。见到都有好多特价少少嘅点心,结果叫咗五样。烧卖 - 正常,冇特别炸云呑 - 即炸,唔太油牛肉肠 - 肠粉皮好滑,牛肉份量多,好好味煎萝卜糕 - 味淡,完全冇落盐,要自己加甜酱先有番啲味,不过算好,因为都多萝卜丝棉花鸡 - 猪肚好正。我要讲下,我试过其他酒楼,啲棉花好大阵「枱布」味,唔识点形容,不过好多都系,但呢间冇。结果,因为我友人太欣赏个肠粉,再encore咗叉烧肠( ´▽` )ノ叉烧肠 - 啲叉烧好味,唔系蕃叮又蕃叮嘅干叉烧,所以友人话,呢个叉烧肠比牛肠贵都是值得的总括而言,间茶楼嘅嘢食都几ok。有心嘅茶楼!

首先,我上咗二楼,原来二楼系不设搭枱的,不过贵啲。

烧卖 - 正常,冇特别
蒸烧卖

炸云呑 - 即炸,唔太油
牛肉肠 - 肠粉皮好滑,牛肉份量多,好好味
牛肠  甜酸炸云呑

煎萝卜糕

棉花鸡

叉烧肠

总括而言,间茶楼嘅嘢食都几ok。有心嘅茶楼!
牛肠  甜酸炸云呑
叉烧肠