2022-12-17
今次去位於大埔林村許願樹嘅園林餐廳 🏡餐廳裝修以園林式設計歐陸式嘅設計 充滿左古典氣息 一入門口搭上小橋兩邊就係錦鯉魚池 🐟後面仲有荷花池🪷及噴泉 ⛲️我地坐嘅小屋🛖仲好有渡假風嘅感覺☺️☺️☺️超似去咗旅行咁 環境闊落空曠 十分舒服 仲可以帶Mo小孩黎tim 🦮🐈叫左兩個lunch set 包頭盤加主菜加甜品同兩杯野飲頭盤:蕃茄雜菜湯海鮮忌廉湯燒焗原隻日本黃金帆立貝老闆驚我哋等主菜等得耐 整左呢個帆立貝俾我哋🥰新甜嘅帆立貝上面鋪滿香烤左芝士 仲加左啲蘑菇仔🤭🤭好鮮味好好食主菜:🐑紐西蘭羊鞍配寶雲酥($298)烤羊架面層塗上醬汁、麵包糠和香草來焗香,從而增加羊架的層次感 外層脆卜卜咁 而入面嘅羊肉烤得好嫩滑 火喉掌握得好好 👍🏻值得一讚另外仲配左三款醬汁 十分細心🐖香燒豬肋骨($198)烤得岩岩好唔會overcook BBQ sauce 好惹味下面仲配左香滑嘅薯蓉!好好食😋甜品:心太軟🍫香濃朱古力味 超級流心 配埋雲呢拿雪糕中和返朱古力嘅甜 ☺️👍🏻🍨伯爵茶雪糕香濃伯爵茶味🍵質感綿密 😋飲品:💜紫貝天癸柚子蘆薈💙藍蝶花冰糖雪梨蘆薈
叫左兩個lunch set 包頭盤加主菜加甜品同兩杯野飲
頭盤:
蕃茄雜菜湯
海鮮忌廉湯
燒焗原隻日本黃金帆立貝
主菜:
🐑紐西蘭羊鞍配寶雲酥($298)
烤羊架面層塗上醬汁、麵包糠和香草來焗香,
另外仲配左三款醬汁 十分細心
🐖香燒豬肋骨($198)
烤得岩岩好唔會overcook BBQ sauce 好惹味
下面仲配左香滑嘅薯蓉!好好食😋