Le Viet

2018-01-28 89 浏览
行经the one上去睇戏时, 不时会见到呢间铺头排晒队咁, 今次终于揾到机会黎一试究竟. 开放式嘅design, 虽然枱多, 但唔会有焗促嘅感觉, 不过就会嘈少少, 有得有失啦.嘢食方面又真系唔错. 青木瓜丝大虾沙律够足料, 大虾好食, 青木瓜丝几清新, 而且个量都唔少~~ 猪颈肉米纸卷亦唔错, 但更出色嘅系烧木棉鱼. 烧得好香, 配埋啲盐好好味, 而且食落冇影出黎咁干, 值得一试.食越南嘢, 一定要叫个粉食嘅, 咁个粉就中上啦, 如果食量唔大, 不妨留返啲位食其他嘢. 因为最精彩嘅应该系最后呢两样.... 一个系满到泻嘅椰青海鲜饭, 个椰汁嘅椰味好香, 淋喺海鲜饭上面, 成个饭说不出的好食, 钟意椰味嘅人不容错过. 至于海鲜酸辣锅, 足料之余, 个汤好正, 有海鲜味, 而且酸酸辣辣咁 (唔会太酸), 开胃到令人食指大动.overall黎讲, 几唔错, 难怪成日都见到咁多人排队. 如果唔想排咁耐, 好似我咁8点几先到就得~~

青木瓜丝大虾沙律

海鲜酸辣锅

青柠梳打
2018-01-03
等候时间
2 分钟 (堂食)
青木瓜丝大虾沙律
香茅猪颈肉米纸卷