朋友请左我食2件超好食既麻糬曲奇,唔食就犹自可,食完就心挂挂,得𠮶2件实在太唔够喉🤣问完佢系边度买之后,我就即刻冲左过去入货🤣我买左:👉🏻✨抹茶红豆麻糬波波✨ $28麻糬波波拳头咁大个,-包5个先系廿零蚊,性价比真系好高👍🏻外皮咬落去十足松软湿润嘅面包;抹茶味好够重,入面香甜软滑既红豆馅同Q Q麻糬都几多下,好足料,口感好有层次👍🏻✨紫薯麻糬波波✨ $28紫薯香几重,入面紫薯馅好幼滑👍🏻✨麻糬曲奇✨ $58-盒入面就已经有4款唔同口味既麻糬曲奇,目测有成8款唔同既味道😍我拣个盒就有抹茶、伯爵茶、特浓朱古力粒粒、芝士呢4只味😍呢4只味个味道分别都好鲜明出众,各有特色,谁也抢不了谁的风头;每个麻糬曲奇🍪都有半个手掌咁大,有番咁上下份量🤣食-个都起码半饱🤣比较软身既曲奇外层加埋入面个旧烟烟韧韧拉到丝既白色麻薯,口感真系冇得输,小妹大爱😍✨开心果麻薯Q Q✨ 呢个麻糬QQ入面有浓味到不得了同好幼滑既开心果酱,开心果迷真系必试😝✨曲奇礼盒✨ $128包装个白色盒系我中意既风格😍可爱得梨又唔会太花巧。入面仲有9款唔同口味既曲奇,造型可爱之余仲好香甜酥脆,加杯热茶饮住食简直太完美👍🏻送礼亦都好得体✨

问完佢系边度买之后,我就即刻冲左过去入货🤣

我买左:👉🏻

✨抹茶红豆麻糬波波✨ $28

✨紫薯麻糬波波✨ $28

紫薯香几重,入面紫薯馅好幼滑👍🏻

✨麻糬曲奇✨ $58

✨开心果麻薯Q Q✨

✨曲奇礼盒✨ $128

✨焰烧芝士蜂蜜蛋糕✨

蛋糕表面微微比火烧过,有浸焦糖香😍食落蜂蜜味好重,但系又唔会好甜,质感仲好软熟添👍🏻

✨圣诞爆谷✨

装爆谷个雪人樽仔好可爱,戴住顶细细顶嘅圣诞帽同颈巾仔😍放系圣诞树隔离真系好衬🤓爆谷牛油焦糖味好重,粒粒都好香脆👍🏻

临近圣诞嘅关系,舖头仲有卖埋独立包装既圣诞造型小冬甩同小曲奇✨,够晒应节;咁可爱又好食,小朋友收到一定开心到飞起😍

呢间饼店啲嘢食又平又靓仲要好正,今日又是悭家的一天呢🤣

🍩Fresh Fresh Bakery

📍天后电气道50号地舖