2021-11-21 102 浏览
这店位于西营盘第一街转角,位置非常方便,店舖唔大但好热閙,因为坐满人,好似个个都系预订嘅,walk-in 唔可能有位,可想而知这店几受欢迎。当然小编与朋友一早有预订,想试试他们嘅扒,由店名已知他们出名系扒。他们每晚都有精选,今晚佢哋有澳洲西冷牛扒,由7安士到13安士6个选择,小编同朋友不太好西冷扒,所以冇拣到,只拣餐牌上𠮶啲。餐牌有牛、猪、鸡、鸭、羊,甚至花扒畀素食爱好者,最后小编同朋友拣咗猪同鸡,希望有惊喜。-🌹澳洲猪鞍架这个猪鞍架大大一块,表面睇好似牛扒,绝对睇唔出系猪,表面烤微㶶,味道偏咸,因为猪肉所以系全熟,但肉质仍然系嫩,唔多肥肉,骨头亦只有一小件,抵食,配菜薯条烤得一样出色,赞。-🌹法国蜜糖香草烤鸡半只近排喜欢烤鸡,喜欢嫩滑白肉,鸡皮有用蜜糖烤香,净系鸡皮已经流口水,半只份量刚好,食烤鸡直接用手撕,店舖亦贴心提供手套,衣碟嘅薯条又同之前猪鞍架唔同,但味道都一样好,赞。-🌹烤香草车厘茄拣返车厘茄好似平衡吓唔好净食肉,不过小编觉得车厘茄可以再烤得重手一啲,咁样会香啲好味啲。-

🌹澳洲猪鞍架

🌹法国蜜糖香草烤鸡半只