2021-10-12 103 浏览
又來“京都”搵食,一來到樓下就聽到有位阿姐好大聲話新開有九折,咁我就即係停低問一問,阿姐話5樓麻辣風雲好好味,荃灣成日都好多人等位,好又即管去試下有幾好食先一開𨋢門就見到好多張櫈,不過係未有客等位,可能我去當日太新未有咁多人知住都係先睇下lunch menu先咦,有個水煮肥牛薯粉,呢個唔係太多地方有,即刻叫個中辣再配定個凍檸茶先,可能要即時降溫送到來,個湯底好橙紅,試咗啖唔太夠花椒味唔太惹味,食落去D薯粉份量太少,夾來夾去都係芽菜同芽菜,再配幾款什菇,好彩牛肉都唔太韌唔過肥,不過我呢D食肉獸就唔夠滿足。再來要過小鍋米線,menu寫有好多配菜,米線粉量都足,配菜都係一般菜式,唔特別,如果想搵間平平地又唔駛搭枱坐,呢度都可以打下躉,慢慢咁食個lunch。本來見到佢寫有招牌酸菜魚都想搵日試,不過近期有個post係個咩群組出現,搞到個人有D亂唔知仲來唔來試好?

都係先睇下lunch menu先

小煮肥牛薯粉