2012-03-19
近掛真係洗左好多$$ 勁買團購想試新野, 買之前做足功課, 今次又試到間好o既 ^^James Kitchen 2 人 5 道菜浪漫晚餐 : 每人一份煙三文魚salad , 材料都很新鮮, 有幾隻唔同的菜, 不過salad dressing 可再多D ~~ 餐包是又脆又熱的, 十分好 !!! 我多數在其他餐廳飲龍蝦湯 , 莧菜龍蝦湯都係第一次試..... 一般龍蝦湯味道會十分濃, 但佢個莧菜龍蝦湯...龍蝦味道不太濃, 我覺得這湯就一般.... 最欣賞係黑松露雜菌燴蛋批配黑醋汁, 個TAT 係即焗的, 上果時熱辣辣,黑松露係真黑松露, 好香 ^^ 讚 !! 食之前記住索一索, 正~!~ 香草忌廉野菌意粉, 好多料, 好多野菌, 而家好多餐廳都改用了扁意粉, 所以傳統這意粉愈來愈少見, 個意粉煮得唔會過林, 仲KEEP 得到剛剛好的texture ~!~ 香草汁略嫌多左少少, 但都好味, 上面加了塊芋頭片, 令這碟意粉的賣相生色不少 紅酒汁燴和牛肋條,個賣相幾好, 有個炸兜兜載住, 都有6-7條牛肋條架 ~~~ 味道唔錯 ^^ 個環境暗暗地幾好feel ga ,一D都唔
James Kitchen 2 人 5 道菜浪漫晚餐 :
龍蝦味道不太濃, 我覺得這湯就一般....
個環境暗暗地幾好feel ga ,一D都唔嘈 , 位與位之間都唔算迫, 如果坐卡位就真係幾好 ~~
好好味丫個牛奶布甸, 好滑好奶入面有紅豆, 而sweetie 就鍾意 乳略布甸 <---其實唔記得左個名, 但味道有D似益力多味, 個焦糖燉蛋都好好味 ~~~
其實店內食客大多食蠔果個餐, 平均要$4XX per head , 但今次真係超值咁初嚐james kitchen 的質數~
服務都算合格, 經常會為客人添水, 但可能要限時交回枱, 只是食到尾昇時有些少趕 ....
hahahhaha
题外话/补充资料:
個團購有段咁O既描述, 本人十分認同 :D
歌仔都有得唱,「其實愛對了人,情人節每天都過」。但愛對了人,每日如果都係食 M 記或者只係去快餐店「與眾同樂」,恐怕就真係遲早喊住唱「分手快樂」,要過得有情調,其實間唔中花點心思,食過浪漫晚餐,就可增進感情,又可以試試網民熱評之餐廳,同親朋好友多個話題,今日 Groupon 就令你唔駛心痛俾千千聲食個晚餐,同愛人以心動價享受美食。