2017-12-01 49 浏览
今日去咗一間專食羊肉米線嘅餐廳度食唔餐,因為平時成日都食西餐,例如意粉牛扒個一類,所以就開始鍾意返一啲雲南米線或者中式嘅餐廳。你一間餐廳裝修非常簡陋,有啲似大陸嘅人細小館,我大概1:00去到,差唔多有八至九成滿咗,我同朋友兩個人好快就安排去坐卡位,餐牌上唔係話有好多野選擇 ,定係佢係每個人都係為咗食佢哋嘅羊肉,羊肉米線有分帶皮或者淨瘦 同埋大碗同細碗,大碗$57 ,細碗$45,如果係女仔或者唔係話太大食嘅話,我都建議揀洗碗已經OK ,大碗size大概係好似譚仔嘅過橋米線套餐咁大碗如果係女仔可以揀大碗share。羊肉份量都幾多,而一片片嘅形式呈現比所有嘅客人,大概一個細size有10片羊肉左右,食落去羊肉都幾亂畫,湯底非常之濃郁,羊尾特濃!😳之後仲加左幾蚊飲熱檸蜜,嘢飲就冇乜大特別。