2019-12-04 3838 浏览
楼上铜记cafe写个长lunch,放学嚟到14:15赶得切lunch!好正既环境,平日都爆位!台北都有站,特别加份。个边太多有心思cafe啦。纸巾一流,爆正好搞笑。佛系减肥,碟都好搞笑。每天都唔同的汤 Chef daily soup - 黑松露菇汤一大碗上,份量多既!黑松露味道都几重带creamy,菇粒一粒接一粒净系汤当中。每天都一样的沙律 Seasonal salad - 芝麻酱杂菜杂果沙律芝麻酱非常之多,痴满晒沙律菜、火龙果粒同埋蜜桃。估唔到芝麻酱配水果都几夹,又重芝麻味跟住水果又甜。$126 虎虾哈ha榄油蒜香辣扁意粉 Spicy gatlic tiger prawn fettuccine with oliver oil分量唔算多,多少少面更加好。虎虾三大只,味道比较淡但保持住虾嘅鲜味。虾都爽口,扁意粉大硬身,成一个几强烈嘅对比。扁意粉蒜蓉同埋小辣椒都炒香晒,渗透野味。$106 淡淡蟹肉你就想青咖哩Pizza green curry pizza with crab meat有一阵淡淡嘅青咖喱味道,但识落更加重芝士味。蟹肉份量都算多,而且有啖啖肉嘅滋味。蟹底下就系芝士,芝士下就系薯

纸巾一流,爆正好搞笑。

佛系减肥,碟都好搞笑。

有一阵淡淡嘅青咖喱味道,但识落更加重芝士味。

蟹肉份量都算多,而且有啖啖肉嘅滋味。蟹底下就系芝士,芝士下就系薯容。口感系先软再来就系芝士嘅un,再之後又系绵绵,最抵就系脆Pizza。

味道都几好味,因为蟹肉拆好哂又带到鲜味,懒人食蟹法之一。

+$28 脆炸鱿鱼圈
Fried squid rings
包装纸好有外国田园风感觉,蓝白色格仔风。鱿鱼圈炸粉唔算厚!鱿鱼圈同虾肉都一样,爽爽地,小食倾计之选!

美式咖啡 Americano
有别一般好甘味重既美式咖啡,就算唔系咖啡铁粉都饮到。饮落去有一种好醇香咖啡味道,但系一啲都唔会甘苦,赞一赞!一开始仲谂住饮红茶算啦。我系怕美式咖啡太傅,但朋友话饮过觉得OK所以就信佢饮啦,无错既!
  • 淡淡蟹肉你就想青咖哩Pizza
  • 美式咖啡