餐厅: NOC Coffee Co.
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅用膳,每消费港币4元可赚取2里数。
须受其他国泰条款及细则约束。
11:00左右,已经有四、五人排紧队,我哋大概等咗15分钟就有位啦 👌 餐厅有outdoor and indoor seatings,用餐时间限时1.5小时 ⏰ 喺排队嘅时候search过 ”NOC Coffee Co.” 嘅背景,原来佢系「Big 7 Travel 亚洲地区50大咖啡排行榜」嘅香港第一!冇拣错cafe,一定要试试先!打开门一刻,咖啡味扑鼻而来,未饮落肚,气味已经令我精神为之一振 ✨室内以白色为主调,装修简约,店员带我哋去到落地玻璃前嘅坐位,光线充足,望住海景十分开扬 😌除咗咖啡,仲有non-coffee选择,例如抹茶、朱古力、茶等等,特别选择有nitro tea同cold brew tea。落order嘅方法以自助形式,之后店员会将准备好嘅食物送过嚟 💁🏻‍♂️=========================Flat white (Large) $45咖啡豆用上 ”NOC” 自家烘焙嘅house blend,除左house blend仲有single origin选择。因为single origin要加$5,「粮尾」嘅我就选择咗house blend今次试试先!咖啡入
=========================
Flat white (Large) $45
Flat  White

咖啡豆用上 ”NOC” 自家烘焙嘅house blend,除左house blend仲有single origin选择。因为single origin要加$5,「粮尾」嘅我就选择咗house blend今次试试先!咖啡入口rich,带有nutty notes,味道唔酸(我最怕怕 🙈),温度刚好,香港第一名不虚传 🏆

Apple Toast $68
Apple  Toast
铺上caramelised苹果,中间mascarpone cheese带嚟creamy, rich嘅口感,呢种芝士味唔浓,并冇盖过苹果嘅味道,面头仲有合桃碎,多一重脆脆嘅口感。配上酸种面包,面包唔会太酸,易入口,麦香味重,切落去「咔」一声,十分松脆 👌🏼

”NOC” 食物相当有惊喜,本身以为咖啡同食物唔能够并存 😂 好多时咖啡好饮嘅cafe,食物就麻麻;食物质素可以嘅,咖啡又未必得 😕 "NOC" 环境舒适宽敞,影下相chill下,或者攞电脑嚟做下野,系忙里偷闲好选择 ☕️

=========================
NOC Coffee Co. (红磡)
📍 红磡黄埔天地百合苑商场(第9期)地下G42号舖
等候时间
15 分钟 (堂食)
$100 (早餐)
Flat  White
Apple  Toast