呢间系一间真心好正既泰国餐厅,事关本人最喜欢既cusine就系泰国菜haha 超爱泰国菜既一定唔可以skip左呢间野啰!!! (变得十分真诚 *笑喊*) 环境呢D唔多讲因为比起食物,个环境已经不足挂齿。不过都睇下个环境系唔错,加上佢元朗入面,个气氛变得十分热闹同轻松。但要留意因为呢间野都几旺,如果假日黎,早D黎(唔好迟过6:30~7:00 pm)比较好。因为假期既原因实在太*多*人了!!呢个系沙嗲串但冇如期中好,因为个肉唔太林,比起其他食物,沙嗲串比较失色。呢个系十分有特色既椒盐魔鬼鱼,建议黎到呢度一定要叫黎食下(但basic requirement系你地一行要有4个或以上先好!! 因为呢度既食物portion都好大份,如果只有2个人黎食,可能有好多大portion既食物都食唔到)呢个魔鬼鱼虽然系好有特色但味道中间,黎食一次就足够。咖哩蟹配薄饼系必食,因为真系好正好有风味。无论系个咖哩汁或蟹,even薄饼都系一流。我有d朋友麻麻地呢度既冬荫公汤,不过我反而几钟意佢清清地既味,而且够辣佢比较系近正宗泰国冬荫公汤既味道(如果我系泰国饮既系正宗既话我应该冇估计错误haha lol)呢个炸虾球
鸡牛羊沙嗲串
椒盐魔鬼鱼
咖哩蟹配薄饼
冬荫公汤(大)
炸虾球
呢个炸虾球都唔错,味道。。同之前食炸虾球差唔多haha!
BBQ 泰式烧蚝
泰式生虾刺身
最后,我地呢台豪饮豪食,终于叫左3 set BBQ 泰式烧蚝因为实在太好味。泰式生虾刺身都十分推荐,呢2样食物系餐厅既精淬。又够辣豪同虾都好清甜 而且餐厅既sauses 系一流。

因为我地实在太豪,最后每人都饮左3个椰青,所以先咁贵haha!!废话唔讲咁多,去食下就知道点解我咁喜欢呢间泰国餐厅。

完!

2015-08-22