餐厅: Tom N Toms Coffee
资讯:

为推动全港减盐减糖新饮食文化及新生活态度,食物及衞生局、降低食物中盐和糖委员会及食物环境衞生署食物安全中心推出了《少盐、少糖、少 • 确幸》餐饮联盟,参与食肆会提供少盐少糖选项予顾客,部份更会提供特定减盐减糖菜式。参与减盐减糖食肆会获发计划标志,以供张贴於店舖内,供顾客识别。详情可在此浏览:https://rssless.hk

2019-08-28 1531 浏览
自从之前沙田分店冇左之後,一直都未有机会再食呢间黎自韩国的餐厅!今日出开尖沙咀行街,突然又好想食D韩国野同饮下野,所以就提议黎呢间餐厅。餐厅位於商场内,但是也有室内和室外的座位!这里自行拣位座,然後到收银处落单便可,落单後店员会送餐到你坐的位置。我一直以为这间餐厅只有饮品和厚多士食,但原来佢仲有意粉、薄饼、韩式小食!只需要叫野食,+$15便可以有$30或以下的饮品,价钱多左补返差价便可!蓝色柠檬汤姆梳打,这杯饮品感觉很fresh,带有少少柠檬的酸味,饮之前记得搅匀,如果唔系就冇味啦!朱古力咖啡汤姆冰乐,店员跟我们说由於咖啡本身好热,所以饮品会比较水!朱古力和咖啡的味道刚刚好,唔会太甜,亦唔会太苦!夏天饮杯沙冰真系唔错!意式牛肉蕃茄薄饼(中),这里的薄饼像薄脆,食落好似饼乾咁好脆口!牛肉碎牛肉味浓,芝士可以做到拉丝的效果!因为有蕃茄的原故,所以感觉唔会太漏!芝士焗韩式饺子,冇谂过呢款饺子会咁大粒!一盘有5只饺子,一只是平时出面食开的饺子两倍,内里是菜肉馅!芝士也是可以做到拉丝的效果,而且没有想过那麽美味!蜂蜜坚果吐司,吐司是厚多士,有带有玉桂味的蜂蜜渗透了整份吐司,所以就算唔连拌碟的cr
蓝色柠檬汤姆梳打
朱古力咖啡汤姆冰乐
意式牛肉蕃茄薄饼

芝士焗韩式饺子

蜂蜜坚果吐司
蜂蜜坚果吐司,吐司是厚多士,有带有玉桂味的蜂蜜渗透了整份吐司,所以就算唔连拌碟的cream食,也很够味!吐司亦唔会太甜,上面有些核桃和杏仁,好有咬口!

估唔到原来呢间餐厅食物都几多元化,而且价钱唔贵,下次可以再黎!
2019-08-27
意式牛肉蕃茄薄饼