2021-05-16 3217 浏览
几时后可以喺大西北开返间?如果佢开喺大西北,我一星期要食一次,我会将去列为长期饭堂日本野之中,我钟意食卷物多个寿司同刺身。卷物系次次去亲都一定要叫,系因为佢卷物系即叫即做。而金龙卷都系我嘅首选,因为成日喺连锁店食嘅都系啲饭冻冰冰,个虾淋到💩咁。芝士鱼饼 $53好香嘅芝士,个份量啱啱好,又唔会盖过鱼饼味道👍网烧牛舌心 $68我觉得牛舌最重要嘅系口感,而呢间做到我要嘅效果,同埋佢配有嘅麻油,点左反而中和咗佢本身牛舌嘅咸,同埋冇谂过佢同麻油会夹到杂锦天妇罗 $61出色嘅天妇罗一定系外脆内软,而且表皮唔会出晒油,最重要嘅系要有碎。呢间食得出即叫即做,上到嚟就算过咗一阵都系热辣辣,最紧要炸物本身用油去炸会显得好油,但食落唔会成口油,好食到我连碟上面嘅脆脆都食埋。蟹膏带子炒饭 $176平时出面食嘅炒饭炒完之后会有啲干,除咗口干之外仲会哽胃。开头见到个底好油,以为佢用咗好多油去炒,但到食落去除咗啲饭唔会干,仲会食到烟烟银银,唔哽位之余仲唔觉得佢油,我哋见到嘅油应该系蟹膏炒完之后本身蟹膏嘅油。带子份量都多,而且细细粒,带子同饭一齐食唔会话好似食紧两样嘢咁。
几时后可以喺大西北开返间?
如果佢开喺大西北,我一星期要食一次,我会将去列为长期饭堂

日本野之中,我钟意食卷物多个寿司刺身。卷物系次次去亲都一定要叫,系因为佢卷物系即叫即做。

芝士鱼饼 $53
好香嘅芝士,个份量啱啱好,又唔会盖过鱼饼味道👍

网烧牛舌心 $68

杂锦天妇罗 $61