1K
2021-02-07 28 浏览
廟街小天地,打錯字,係大份唔係大分🤣我係一個愛吃點心嘅人,基本上每次點心都會出現燒賣同埋流沙包腸粉最愛就係食脆既🥰🥰🥰基本了解我嘅朋友都知道我會叫咩🤣呢間點心全部都係即叫即蒸,保證佢夠熱又好食, 重點抵食,埋單$150有找🤩🤩 難怪4點都坐滿晒人,張相冇晒人係因為我食到佢冇堂食啦🤣原隻蝦燒賣 2粒 $15我覺得佢好貼心,好多時叫燒賣都係一客四件,但佢有分兩件同四件叫每粒燒賣上面都有一粒大蝦再加入面爽口嘅肉,一啖一粒唔過分金沙脆皮銀羅腸 $25平時食脆嘅腸粉,我食嘅大部份都係海鮮,元貝同蝦,但佢入面係蘿蔔,好特別,啱晒就嚟新年又未食到蘿蔔糕嘅我黑金流沙包 $24黑金好足料,個包唔會話好大個影完相一輪佢仲係可以流沙,擺到最後再食都唔會凝固👍👍👍燒汁釀茄子 $22平時好鍾意食茄子嘅我,覺得佢賣相唔差而且都幾淋👏👏籠仔窩蛋牛肉飯 $32好大份,價錢來講唔貴,啲牛肉布滿晒喺面頭,係勁多牛肉,有啲似食緊牛肉球飯,鍾意食牛肉球嘅一定要叫🤪🤪楊枝甘露 $20成日都話女人有兩個胃,飽極都要叫個甜品食,佢有好多芒果同埋西柚肉,可能本身我唔係太鍾意食,覺得佢好普通環境:好精緻嘅點心店,環境舒服,而且啲裝修唔
廟街小天地,打錯字,係大份唔係大分🤣
我係一個愛吃點心嘅人,基本上每次點心都會出現燒賣同埋流沙包
腸粉最愛就係食脆既🥰🥰🥰
基本了解我嘅朋友都知道我會叫咩🤣
難怪4點都坐滿晒人,張相冇晒人係因為我食到佢冇堂食啦🤣

原隻蝦燒賣 2粒 $15
每粒燒賣上面都有一粒大蝦再加入面爽口嘅肉,一啖一粒唔過分

金沙脆皮銀羅腸 $25

黑金流沙包 $24
黑金好足料,個包唔會話好大個
影完相一輪佢仲係可以流沙,擺到最後再食都唔會凝固👍👍👍

燒汁釀茄子 $22
平時好鍾意食茄子嘅我,覺得佢賣相唔差而且都幾淋👏👏

籠仔窩蛋牛肉飯 $32

楊枝甘露 $20

環境:好精緻嘅點心店,環境舒服,而且啲裝修唔會話太複雜,累贅
牆就好似有曬餐牌咁,但啲餐牌你唔會覺得好求其,而係精緻