2018-06-09 523 浏览
今日下午,同老公即兴揾越南粉食上黎开饭揾啦,见到呢间,好多like,就试下佢啦! 去到门口,唔系一般嘅连锁店,无华丽嘅装修,只系小店一间,唔抱期望入去试下啦! 餐牌得一页,几样野,墙上面都手写咗有咩食,简陋咗啲,但食野,有时应该系要个味道,而唔系食装修架嘛!叫咗鸡丝汤河,蕃茄蟹肉汤河,大虾米纸卷,同一杯牛油果沙冰。米纸卷好快就到,用块叶包住,方便用手食,感觉好正,用手食,好味! 个酱加埋落去,花生香加埋个浓酱,绝配!鸡丝汤河黎到,试咗个汤先,哗!清汤都可以咁好味嘅?!好正! 鸡算系滑,似系手撕,心机之作!蕃茄蟹肉汤河,汤底以为系淡,饮落口,浓情化不开咁正呀! 配料有鸡红(似系自家制,咬落就知,正野一旧),扎肉有两款,两款都好食,重点系佢啲扎肉系厚切!),个蟹肉又估唔到系一旧咁上㖞! 唔系散上,应该系用蛋蒸好咗先加落去,蟹味唔重,但保证啖啖蟹肉! 牛油果沙冰,老公赞不绝口,我饮落似奶昔,好浓嘅牛油果味!总括黎讲,值得encore!!

叫咗鸡丝汤河,蕃茄蟹肉汤河,大虾米纸卷,同一杯牛油果沙冰。

牛油果沙冰,老公赞不绝口,我饮落似奶昔,好浓嘅牛油果味!

总括黎讲,值得encore!!
蕃茄蟹肉汤河
鸡丝汤河