2021-11-06
經過元朗,見到呢間南洋美食專門店,加上十分肚餓,即刻拉咗老公入去試吓。店舖環境舒適,店員仲很好,安排了四人卡位俾我哋坐得舒服啲☺️叫咗晚市套餐:咖喱牛腩飯有得選擇 白飯底或椰漿飯底,我哋決定試啲新嘢選擇了椰漿飯底,結果是有驚喜的,有淡淡的椰漿味,不錯。咖喱味道夠濃,但如果可以,辣多少少就更加好,特別鍾意佢嘅牛筋,很彈牙,滿滿的骨膠原🤣另外點了 招牌叻沙,老公和我都比較重口味,覺得如果湯再濃一點就好了,食完感覺是中上的,但味道就沒有太大驚喜。另一方面,欣賞佢有鴛鴦麵底,油麵加米粉。我就比較喜歡米粉,因為可以掛汁多啲,味濃啲。老公就比較喜歡油麵,覺得爽口彈牙啲。由於,晚市蔬菜已經售罄,所以叫了一個亞金小食拼盤,整體味道是可以的,但真的比較油。特別鍾意蝦餅,很鮮味,鬆脆而不膩,很好食。整體都滿意,有機會都想試吓其他食品❤️
咖喱牛腩飯
叫咗晚市套餐:咖喱牛腩飯
招牌喇沙
亞金小食拼盤
整體都滿意,有機會都想試吓其他食品❤️