今日过左西湾河睇场,甘难得过到黎当然要系呢度食埋个晚餐先走啦!平时黎西湾河会去太安楼揾食,今次决定行远少少睇下有无其他特别餐厅,竟然比我见到李家!李家其实好多分店,插咗旗喺好多旺区例如尖沙咀、湾仔,西湾河分店算系比较新嘅店舖。要搭电梯上一楼,座位大部份系卡位,天气好嘅话仲可以坐户外位置,舖头入面所有布置、摆设都好整齐,整体感觉非常舒服!半半炸鸡($168)必点!一次过满足两个愿望,今次叫咗有骨版本,因为原味嘅有骨版本系香辣炸鸡,好刺激又好惹味,甜酸酱炸鸡就酸甜开胃。李家嘅炸鸡真系非常高质,咬落去嘅松脆口感喺听得出嫁!芝上辣海鲜炒年糕($158)份量几大,底层系杂菜加乌冬同年糕,配料有大虾、青口、鱿鱼、八爪鱼仔等嘅海鲜,最上面舖上超多邪恶拉丝芝士!微辣,食嘅时候记得小心海鲜嘅壳!三色糯米肠($168)三色韩式糯米肠包括白米肠、血米肠同辣米肠,内馅有糯米、猪肉、猪杂、蔬菜等,配埋新鲜蒜头、辣椒、辣酱一齐食,其实入口味道唔算太重,比起台湾嘅猪血糕更淡味,口感比较淋。Rainbow Soda西柚梳打、蓝梳打($38)打卡用特饮蓝色多瑙河,饮落嘅味道介乎波子汽水同吹波胶,个人来讲比较钟意粉红色酸

半半炸鸡

芝上辣海鲜炒年糕

三色糯米肠

Rainbow Soda西柚梳打、蓝梳打($38)打卡用特饮蓝色多瑙河,饮落嘅味道介乎波子汽水同吹波胶,个人来讲比较钟意粉红色酸酸地嘅西柚梳打!

另外好欣赏呢度店员全部都好nice,反应好快,点餐嘅时候会温馨提示返边啲菜式会辣同介绍比较特别嘅菜式,下次要再嚟食水冷面!

半半炸鸡
芝上辣海鲜炒年糕