2021-12-16
到到食個𝟑層架都要幾百蚊😮💨所以我成日睇完最後都放棄,不過今次唔洗😚𝐒𝐄𝐍𝐒𝐔為慶祝銅鑼灣𝐒𝐎𝐆𝐎店🎊即將開幕🎉依家荃新天地店推出限定優惠❣️✨會員專享優惠「青の鵲舍」🦜下午茶套餐🈹半價 🈹 𝟓𝟎% 𝐎𝐅𝐅 🈹折完只係$𝟏𝟒𝟒 𝐟𝐨𝐫 𝟐👯♀️ (優惠即日起至𝟑𝟏/𝟏𝟐) 💕會員係免費登記,快𝐝登記啦📱~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪「青の鵲舍」🦜下午茶套餐 ($144 for 2) (荃灣分店限定❣️優惠 • 𝟑𝟏/𝟏𝟐前) (原價$288 for 2)本身用鳥籠架🦜,已經勁岩打卡📸底層仲有(碗)乾冰🧊店員會黎到你面前先加水🫖等乾冰散發出🧚♀️仙氣😶🌫️放心😌一定夠時間俾你準備好影相📸️.▫️鹹點 𝐒𝐚𝐯𝐨𝐮𝐫𝐲 (𝟒 款)🔸墨西哥牛油果雞肉多士牛油果🇲🇽🥑雞肉🐔醬份量超多,加左香草🌿調味。多士🍞又烘到超脆✨,仲加左蕃茄仔🍅裝飾。.🔸明太子蛋醬三文治碎蛋🥚加埋明太子🧡味道更加豐富🥪.🔸茉莉花雜莓布列塔尼酥餅 紅桑莓♥️ • 藍莓🫐 • 草莓🍓,酸酸甜甜酥餅好香牛油味🧈.🔸開胃香檳黃金蝦 炸到脆卜卜💥,底仲有泰式🇹🇭辣醬點🥢.▫️甜點 𝐃𝐞𝐬𝐬𝐞𝐫
所以我成日睇完最後都放棄,不過今次唔洗😚
𝐒𝐄𝐍𝐒𝐔為慶祝銅鑼灣𝐒𝐎𝐆𝐎店🎊即將開幕🎉
依家荃新天地店推出限定優惠❣️
✨會員專享優惠「青の鵲舍」🦜下午茶套餐
🈹半價 🈹 𝟓𝟎% 𝐎𝐅𝐅 🈹
💕會員係免費登記,快𝐝登記啦📱
▪「青の鵲舍」🦜下午茶套餐 ($144 for 2)
本身用鳥籠架🦜,已經勁岩打卡📸
底層仲有(碗)乾冰🧊
店員會黎到你面前先加水🫖
等乾冰散發出🧚♀️仙氣😶🌫️
放心😌一定夠時間俾你準備好影相📸️
▫️鹹點 𝐒𝐚𝐯𝐨𝐮𝐫𝐲 (𝟒 款)
🔸墨西哥牛油果雞肉多士
牛油果🇲🇽🥑雞肉🐔醬份量超多,
加左香草🌿調味。
多士🍞又烘到超脆✨,仲加左蕃茄仔🍅裝飾。
🔸明太子蛋醬三文治
碎蛋🥚加埋明太子🧡味道更加豐富🥪
🔸茉莉花雜莓布列塔尼酥餅
紅桑莓♥️ • 藍莓🫐 • 草莓🍓,酸酸甜甜
酥餅好香牛油味🧈
🔸開胃香檳黃金蝦
炸到脆卜卜💥,底仲有泰式🇹🇭辣醬點🥢
▫️甜點 𝐃𝐞𝐬𝐬𝐞𝐫𝐭 (𝟒 款)
🔸薰衣草芝士蛋糕
唔知係心理作用定點🤪
連個餅底我都覺得有薰衣草味💜
𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞𝐜𝐚𝐤𝐞🧀🍰食落軟滑口感🧏🏻♀️
🔸焦糖咖啡撻
面頭焦糖醬🤎配埋下面滑滑既咖啡𝐌𝐨𝐮𝐬𝐬𝐞☕️
配埋外層撻殼 𝟐種唔同口感😝
🔸香橙雲呢拿蛋糕
面頭加左𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦🤍同藍莓🫐,有時候簡單就美好。
🔸英式鬆餅配草莓果醬及德文郡忌廉
下午茶必備,𝐒𝐜𝐨𝐧𝐞外酥內軟💫
配有🍓 𝐉𝐚𝐦 • 𝐂𝐥𝐨𝐭𝐭𝐞𝐝 𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦 𝟐款
雖然𝐂𝐥𝐨𝐭𝐭𝐞𝐝 𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦🤍完全係我杯茶😍
不過我習慣分𝟐邊享受晒𝟐個味😎你地呢?
▪️𝐃𝐫𝐢𝐧𝐤𝐬▪️
(包左𝟐杯冷泡茶🧊🍵 或 可用半價優惠升級其他無酒精飲品🍹)
𝐓𝐞𝐚 𝐒𝐞𝐭慳左咁多💰,同朋友都決定加錢升級🆙
大家都揀左𝐒𝐄𝐍𝐒𝐔 𝐒𝐢𝐠𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐞 寒天系列🧊
▫️藍碟花香芋奶茶配寒天
以為係藍色💙,點知黎到係深綠色💚
飲落芋頭味💜好出,仲飲到打到碎碎既芋頭💜
▫️竹炭焦糖鮮奶咖啡配咖啡寒天
咖啡控必飲,依杯係寒天都係咖啡味🤎
一啡就要啡到盡☕️
👆🏻𝟐杯特飲🍹表面仲有層滑滑奶蓋泡泡🍼
寒天🧊食落爽爽脆口,唔似啫喱個種軟淋🤓
💁🏻♀️寒天(𝐀𝐠𝐚𝐫 𝐉𝐞𝐥𝐥𝐲)小知識💡
含膳食纖維,係零熱量💃🏻而且係植物性🌿,素食既朋友都飲得🌱
另外,見到門口有個玻璃𝐃𝐢𝐬𝐩𝐥𝐚𝐲櫃👀
放左新出左雲卷系列☁️ 𝐒𝐨𝐟𝐭 𝐑𝐨𝐥𝐥
價錢💰(𝐋𝐚𝐫𝐠𝐞 $𝟐𝟑𝟖) / (𝐒𝐦𝐚𝐥𝐥 $𝟒𝟖)
有𝟐種比較特色既味道,楊枝甘露💛 • 港式鴛鴦味🤎 下次試下先😝
🔺 以上價錢 💁🏻♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
(*𝐓𝐞𝐚 𝐒𝐞𝐭正價加𝟏𝟎%)
🔺 以上優惠要登記📝成為會員先可享用💳
🔺 可以預先打電話𝐁𝐨𝐨𝐤枱📲