2021-07-13 20 浏览
Staycation 第二天中午,途經這間常常隊長龍的小店,今日見到等位的人較少,就去隊排。小店雖然坐位有限,但食客好似自動波,食完便離開,等了一會就有位。我們先點咗兩份午餐,另加芋泥肉鬆吐司與我不是薯條, 飲品,真係包晒。午市套餐:(台灣牛肉麵滷水Q彈三層控肉併台南鮮蝦卷)加錢轉咗牛肉麵,麵條彈牙,牛腩容易咬開又入味,還有半隻流心蛋,湯頭有濃香牛肉味,三層控肉如五花腩肉,一件夾雜肥同瘦,微硬有咬口,蝦卷酥酥彈牙。M飲品轉了(芋泥珍珠小芋圓),飲落係食到芋茸,又有小芋圓同珍珠,好似食緊甜品,好味。(滷肉飯配鹽酥雞花枝丸)一個午餐,嚐到台灣幾款特色食品,滷肉飯肉粒細小甘香帶微甜,鹽酥雞脆身雞肉滑,花枝丸Q彈有咬口,這份自選組合無選錯,好味。飲品轉了(抹茶紅豆小芋圓)-半價,小芋圓加埋紅豆粒,好似食緊甜品,多點紅豆更滿足。我們還點了(台灣甜不辣-我不是薯條系列)本來點混合版,加埋地瓜條,可惜賣晒,齋食甜不辣都ok,因為佢係炸魚肉,未炸透的有魚肉味,炸透帶(冬瓜茶)消暑解熱。最後出場(芋泥肉鬆吐司)芋茸少甜,夾著鹹肉鬆,軟綿微暖,加埋多士,已經食飽晒。店舖雖小,今次食物味道同招呼都高分,下次

午市套餐:

[I
M

點紅豆更滿足。

(冬瓜茶)消暑解熱。

店舖雖小,今次食物味道同招呼都高分,下次再見。
2021-06-27