2019-01-05 6274 浏览
今个星期六比较冇咁忙,所以同咗𠮶同事,出咗去铜锣湾食饭,但行咗好耐,大家都唔知食乜好,终于决定咗去骆克道𠮶间Bingo&Cook食韩国菜,同事都话冇乜所谓,因为系食午餐,所以都唔使点样等位,侍应比咗𠮶近门口嘅位我地,跟住放底餐牌给我俩,同事比较钟意食辣,所以拣咗一个,Sweet Baked Chicken( 韩式无骨烤鸡)同埋,Beef Fried Rice(牛肉炒饭),因为冻冻地,所以要多个,Korean Pork Belly Stew(部队锅),部队锅先到,真系好大个,配料又多,有韩国年糕,午餐肉,豚肉,韩国的香肠,又有面,辣辣地,几好味,再来就系牛肉炒饭同韩式无骨烤鸡,牛肉炒饭配埋炸鱿鱼圈,鱿鱼圈炸得非常香脆,牛肉炒饭,牛肉比其他嘅舖头多好多,烤鸡因为无胃,所以啖啖肉,配埋𠮶自家制嘅甜辣酱,非常惹味,因为得两个人食,非常咁满足,同事话下次可以叫多啲人嚟,可以食多几个𩠌。

同埋,Beef Fried Rice(牛肉炒饭)

同事话下次可以叫多啲人嚟,可以食多几个𩠌。
  • 韩式无骨烤鸡
  • 部队锅