餐厅: 一鍋堂 (XX Arcade)
资讯:

2021-02-14 16924 浏览
2021年2月7日 星期日又到左悠闲既星期日,终于可以瞓到自然醒,之后再同老婆出街慢慢揾吓有咩食,今日出到去旺角行街,准备添置新年嘅物品,最后买完就喺附近见到呢一间火锅放题餐厅上到去发现午市可以100分钟火锅放题任食,价钱最平仲要$148添,有差不多16个汤底可以选择,款式比起一般火锅店更加多,最后我哋要咗B餐,特选安格斯牛,可以食到安格斯牛肉同封门柳等咗大约5分钟左右就有位,坐低咗之后店员同我哋讲可以扫描QR code点餐,呢个方法真系方便好多,仲可以即时检查有冇漏单添!!有好多食物可以选择,而且图文并茂,可以睇得到食物嘅份量点完餐之后行出去见到有酱料区,都有几多酱料可以拣,就连蒜蓉都有炸蒜同普通蒜蓉添,啱晒钟意食蒜蓉嘅我饮品区排列咗好多款饮品,见到成个饮品柜都有好多选择,当中留意到餐厅有自家制凉茶,仲要唔止一款添,可以慢慢尝试饮品贵嘅对面就系食品区,可以夹丸类同蔬菜,全部都用咗胶盒盖住,够晒卫生等咗大约10分钟左右,火锅就送到,我哋点嘅系蕃茄牛粒汤,汤底里面有好多蕃茄同牛肉粒,成个汤底都变晒红色,饮落去好鲜甜,而且牛肉粒好腍之后食物就开始陆续送到,首先有美国安格斯牛小排,见到脂肪嘅
2021年2月7日 星期日

有好多食物可以选择,而且图文并茂,可以睇得到食物嘅份量

之后食物就开始陆续送到,首先有美国安格斯牛小排,见到脂肪嘅分布好平均,而且切得好薄,渌大约一分钟已经熟晒,食落去充满牛肉味,之后我哋不断encore

海鲜方面估唔到有花胶,仲要好大只,食落去充满胶质,应该补充好多骨胶原,女人食够晒滋补
另外仲有白沙蚬,食落去嘅时候完全冇沙,肉质好肥美

另一款蚬质素都唔错,渌左一阵间已经离晒壳,肉质好鲜甜爽口
至于上面嘅系油炸鬼酿虾胶,上面仲有蟹籽添,无谂过呢款食物都会系火锅店出现,渌熟之后口感好特别,食到虾味之余,外层仲要系脆卜卜

食足差唔多90分钟,真系好饱,应该饱到第二朝添
2021-02-07
等候时间
5 分钟 (堂食)